Egyéb kategória

Carrie Bradshaw élete csak a képernyőn csillog annyira – igazi újságírónak lenni teljesen más

Hála hat évadnyi Szex és New Yorknak, ma már szinte nincsen nő, aki ne ismerné Carrie Bradshaw nevét, és ne gondolná azt, hogy egy újságíró élete pont olyan, mint az övé. Pedig nem!
vous - 2016.02.22.
Carrie Bradshaw élete csak a képernyőn csillog annyira – igazi újságírónak lenni teljesen más

Frissdiplomásként nemrég csöppentem csak bele a dolgozó nők életébe, egész pontosan a média világába. A VOUS-n a kezdetek óta írok nektek, lassan megszokom a megnevezést is, miszerint újságíró vagyok. Az egész olyan hirtelen történt, időm sem volt arról álmodozni, hogy egyszer Carrie Bradshaw leszek.

Habár a divat világa mindig vonzott, kislányként rendszeres volt, hogy egy nap vagy négyszer ruhát cseréltem – mert miért ne?! –, valahogy soha nem gondoltam arra, hogy egyszer Carrie Bradshaw leszek, és nem is lettem. Átlagújságíró vagyok, budapesti székhellyel, akinek a mindennapjai – remélem, nem meglepő, de – nagyban eltérnek attól, amit a képernyőn láthattunk.

Fancy ebéd a… konyhában

A sorozatban Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda szinte minden szabadidejüket együtt töltik. Pláne, ha ebédről van szó. A közös kajálásoknak megadják a módját, a gyorsan befalt szendvicsek helyett rendszerint fancy éttermeket választanak. Remélem, mondanom sem kell, lányok, a való életben ez nincs így!

A barátnőitekre egyre kevesebb idő fog jutni. A rendszeres találkát a chatelés váltja fel, a menő éttermek helyett pedig a pincében az alagsorban eszitek majd a nagymamátok spenótját a szerkesztőség konyhájában. Néhány kanál után rohanás vissza a gép elé, hogy időben végezzetek.

A cikkek ugyanis nem a Central Parkra néző ablak párkányán íródnak este tíz után, amikor épp megszáll az ihlet.

Forrás:
Pexels, Giphy

Éljenek a fast fashion márkák!

Nő létemre mindennap igyekszem a legjobb formámat hozni, szeretek csinos lenni, de bevallom, a kényelmet jobban szeretem. Ritkán öltözöm ki, és ritkán veszem fel a legszebb ruhámat egy sima hétköznapra. Inkább maradok a jól bevált farmernél és pólónál, hiszen ez legalább annyira csinos tud lenni, mint egy mini, magas sarkú kombó.

A szekrényemben nem lapul sem Fendi táska, sem Ralph Lauren ruha. A drága dizájnerruhák helyett pedig megmaradok a fast fashion márkák darabjainál.

Tudom-tudom, abból percenként szembejön egy az utcán, de ne felejtsük el, a való életben kell a pénz lakbérre, FELNŐTT-bérletre – bármennyire fájó is ezt leírni – és ezer más dologra. Sajnos.

Manolo Blahnikot meghagyjuk másnak

Ha már a ruháknál tartunk, Carrie életének elengedhetetlen részei a szebbnél szebb magas sarkúk. De őszintén, el tudjátok képzelni, hogy reggel 7-kor egy Manolo Blahnikban tipegjetek fel a villamosra? NEM! Én sem, ezért reggelente a cipő az, amiben csakis a kényelemre és az időjárásra hallgatok, így a VOUS-lányokkal nemegyszer érkezünk hasonlóan gumicsizmában vagy épp tornacipőben. Kiábrándító? Lehet.

Az újságíróskodás csillogó oldala

Hogy ne csak a különbségekről essen szó, vannak dolgok, amik egy picit valóban hasonlítanak a Szex és New Yorkban látottakra. Gyakran kapunk meghívást sajtóeseményekre, divatbemutatókra, ahol ha nem is az első sorban ülünk, de ott vagyunk. Idő előtt láthatjuk neves márkák kollekcióit, vagy épp sorban állhatunk hajnalok hajnalán a Balmain x H&M közös kollekciójának megérkezésekor.

De Carrie Bradshaw-k igenis járnak közöttünk!

Habár a valóságtól eléggé elrugaszkodott dolog bárkit is Carrie Bradshaw-nak nevezni itthon, egy nő lelkét ez mégis kissé simogatja. Hiszen ki ne örülne annak, ha hozzá hasonlítanák? Sarah Jessica Parker karaktere gyönyörű, független és sikeres.

Főszerkesztőnkkel, Eszterrel úgy gondoltuk, igenis néha járnak közöttünk magyar Carrie-k, mint például Schreiter Lilla stylist. Aki megjelenésben első pillantásra a New York-i újságírónőre emlékezteti az embert, emellett persze szakmai sikerei is hozzá hasonlíthatóak. Lillát megkerestem, és megkérdeztem, mit szól ahhoz, ha azt mondom, ő a magyar Carrie Bradshaw.

Schreiter Lilla

Lilla 2003 óta van jelen a magyar divatiparban. Néhány évnyi stylistkodás után a Joy Magazin divatszakértője lett, ahol 8 évig dolgozott. Jelenleg független stylistként dolgozik, és különböző magazinok és újságok divatanyagait szerkeszti. Emellett videoklipekben és reklámfilmekben szereplő emberek ruháiért és megjelenéséért felel. Ha még több mindent szeretnétek megtudni Lilláról, látogassátok meg a honlapját!

Amióta a sorozat megy, Lillát számtalanszor hasonlították Carriehez, így nem lepte meg, hogy ezzel kerestem meg. Szerinte több hasonlóság is van közte és SJP karaktere között:

Ami hasonló lehet bennünk az a társasági életünk, hiszen nagyon sok rendezvényre, divateseményre, bemutatóra hívnak és megyek is. Nagyon sokan vannak, akik a divatipar különböző területein dolgoznak, akikkel az élet nagy dolgai mellett a divatról is nagyon jól el tudunk beszélgetni.

Forrás:
Schreiter Lilla

Ezek mellett a cipő és ruhaimádatuk abszolút hasonló, bár ahogy Lilla mondja, a márkák sajnos eltérőek a szekrényükben. De nem a ruha az egyetlen közös pont Carrie és Lilla életében!

A kötelező meleg barát, mint Carrie-nek, nekem is megvan, akivel vagy akikkel nagyon jól megértjük egymást és egyszerre vagyunk barátok és kollegák is.

– mondja Lilla, aki egyébként azt is büszkén elmesélte, hogy egy nagyszabású eseményen az ő ruháját ítélték meg a „legszexésnewyorkosabbnak”.

Ennek azért örültem, mert tudtam hozni Patricia Field stílusát, aki miatt az egész sorozatot elkezdtem nézni.

Forrás:
Schreiter Lilla

Az elismerések és hasonlóságok mellett Lilla amit igazán irigyel Carrie életéből az New York.

Jó lett volna oda születni és ott csinálni azt, amit itthon csinálok. De nem panaszkodom, szeretem az életemet, imádom a munkámat, és még mindig nagyon szeretem és jól esik, ha valaki Carrie-hez hasonlít.

Ajánlott cikkek