Egyéb kategória

Apró szokások, amiktől karcsúak és szuperegészségesek lesztek

Nem is gondolnátok, néha mennyire egyszerű dolgokon múlhat a fogyásotok. Bármennyire is könnyűnek tűnik belevágni a legújabb divatdiétába, a kutatások újra és újra bebizonyítják, hogy valójában inkább az életmód megváltoztatása az, amin múlik a testetek mérete.

vous - 2021.02.24.
Apró szokások, amiktől karcsúak és szuperegészségesek lesztek

Egy tanulmány megvizsgált 147 embert, akik fogytak, és tartósan tartották súlyukat. Mint kiderült, volt náluk néhány dolog, amit rendszeresen műveltek és komolyan vettek. Némelyik biztosan ismerős lesz nektek is, de azért leírom, mert fontos, hogy elhiggyétek: tényleg néhány egészséges szokáson múlik a sikeres fogyás és az életmódváltás.

Ne hagyjátok ki a reggelit!

A kutatásban részt vevők 96%-a minden nap reggelizett, többnyire gyümölcsöt, zöldséget és tojást, némi teljes kiőrlésű kenyérrel. A reggeli nagyon fontos a napotokban, hiszen feltöltitek az energiakészleteiteket, és megfelelő reggelivel elkerülhet benneteket a farkaséhség is. Néhány tippet a legjobb reggelihez én is adtam nektek. Egy jó szendvicskrémmel a legegyszerűbb teljes kiőrlésű kifliteket is feldobhatjátok!

Izzadjatok!

Forrás:
pixabay

Bizony, a rendszeres mozgás és izzadás nélkül nincs hatékony fogyás. Heti 3 alkalommal legalább kerítsetek sort egy alapos izzasztó edzésre. Ne feledjétek, ha ülő munkát végeztek, sokkal könnyebben rakódnak rátok a felesleges zsírpárnák, még akkor is, ha odafigyeltek az étkezésetekre. A résztvevők 42%-ánál bevált.

Mérjétek magatokat!

Azok, akik hetente egyszer mérték magukat, sokkal jobban kontrollálták a súlyukat, illetve motiváltabbak voltak arra, hogy tegyenek a saját súlyukért és egészségükért. Az arrébb billenő mutató és a számok biztosítják a sikerélményt vagy éppen figyelmeztetnek, hogy elvetettük a sulykot. Arra azonban ügyeljetek, hogy ne ez alapján ítéljétek meg a testeteket, hiszen a változás nem csak számokban mérhető! Gondoljatok csak az izmokra, ami szép formát ad, ám többet mutat miattuk a mérleg.

Mellőzzétek a divatdiétákat!

A legegészségesebb résztvevők, azaz a 75%-uk, soha nem követett semmilyen speciális diétát, persze, ez nem jelenti azt, hogy bármikor, bármit megettek volna. Mindössze odafigyeltek arra, hogy mit esznek.

Saját készítésű kaját egyetek!

A résztvevők többsége rendszeresen főz magára, minden nap friss, otthon főzött ételt evett, és sovány húsokat, például csirkét ettek. Mindössze csak 7%-uk volt vegetáriánus, tehát eszetekbe se jusson amiatt lemondani a húsról, mert egy divattdiéta azt mondja! Olvastátok Anna cikkjét, aki 5 napig csak nyers ételt evett?

Hallgassatok a testetekre!

Forrás:
pixabay

Egyikük sem vont meg semmit a testétől, nem vezetett be szigorú korlátozásokat, csak meghallgatták testük kérését. Tudom, kell ehhez egy kis idő, míg tényleg figyelni tudtok a testetek hangjára, de jó, ha sikerül: a testetek ugyanis nem hazudik, és pontosan tudja, mire van szüksége.

Ajánlott cikkek