Egyéb kategória

Az élet nagy igazságai, amiket jó lenne minél előbb tudni

Az életben valahol azt szeretem, hogy néha igazán erősen tud gyomron vágni, de szerencsére a másik kezével éppen úgy ad is. Sokat. Jót. Boldogat.
vous - 2016.03.09.
Az élet nagy igazságai, amiket jó lenne minél előbb tudni

Leginkább pedig úgy tudtok elmanőverezni ebben a kilátástalannak tűnő felnőttlétben, ha tisztában vagytok néhány életigazsággal, amit magatok is megtanultok az életetek során. Én ezeket semmi pénzért nem cserélném el, még akkor sem, ha sok-sok könnybe és bazdmegembe került. Ezek az életigazságok a legnagyobb viharon is átsegítenek, ha már tudjátok őket.

Az élet kemény

Forrás:
pixabay

És nincs is ezzel semmi baj. Megedződtök majd, és a ti dolgotok csak annyi, hogy észben tartsátok: ami nem öl meg, az megerősít.

A hibáitokért csak ti vállalhatjátok a felelősséget

Amennyire vártátok a 18. szülinapotokat emiatt, éppen annyira kétségbeestetek, mikor az első önálló döntéseteket kellett meghoznotok, amiben senki nem segített. De azért mennyire jó érzés már szembesülni azzal, hogy jól döntöttetek? A hibákból pedig vonjátok le a tanulságot, és lépjetek tovább. Ember hiba nélkül épp úgy nincs, mint rózsa tövis nélkül.

A jogsi/személyi fotótok mindig ronda

Ez igaz. Olyannyira, hogy nekem sikerült egymás után három igazolványomat elvesztenem, és tényleg: baromi ronda vagyok mindegyiken. Mint akit sitten fotóztak egy átvirrasztott éjszaka után. Szerintem speciális effektet használnak, hogy csúnyák legyetek.

Mindenki megérdemel egy esélyt

Bármennyire is törékeny dolog a bizalom, ne agyaljatok később azon, hogy mi lett volna, ha. Egy esély mindenkinek jár, a második? Nos, az már egy bonyolultabb kérdés.

Ti irányítjátok az életeteket

És ez rémisztő. NAGYON rémisztő.

Forrás:
giphy

A kompromisszum egy jó dolog

Pedig mennyire öntudatosak voltunk már tiniként, hogy a kompromisszum humbug, megalkuvás, önfeladás. Aztán megtanultuk, hogy a kompromisszum egész jó dolog.

A siker felfogás kérdése

Nincs egy általános szabály, hogy mit jelent a siker. A ti dolgotok felismerni azt, és örülni miatta. Siker lehet az is, ha végre nem hisztizik a gyerek, vagy egy hétig nem ettetek csokit.

A világ tele van seggfejekkel

És ez ellen nem tehettek semmit. Ám a jó hír, hogy tele van csodálatos emberekkel is.

Nem lehet segíteni azon, aki nem engedi, hogy segítsetek

Fájdalmas lecke, de tanulságos, és hihetetlen érzelmi intelligenciáról tanúskodtok, ha ezt megértitek. Hagyni kell néha az embereket, hogy maguk vívják meg a harcaikat. Nincs mit tenni, ha valaki nem engedi, hogy segítsetek neki, el kell fogadnotok a helyzetet.

A szerelem nem érzés, hanem döntés kérdése

Bármennyire is hisztek az örökkön örökké tartó szenvedélyes szerelemben, ez valójában nem megy magától: döntés kérdése, amiért meg kell dolgoznotok. Viszont megéri.

Nem ti álltok a világ középpontjában

Ez kicsit fájdalmas lehet egy olyan gyermekkor után, mikor ti voltatok a család közepe, de nem baj. Időről időre középpontba kerültök majd, és az sem olyan rossz ám, ha egy szerettetek kerül a ti közös körötök középpontjába.

A dolgok ritkán olyan jók, mint amilyennek látszanak

Irigykedtek valakire, mert minden vágya teljesül? Meglepődnétek, mi minden van a felszín alatt! Ti sem kötitek minden problémátokat és a múltatokat mások orrára – mások sem a tiétekre. Mindenki küzd a maga démonaival. Senki nem lehet örökké boldog.

Forrás:
giphy

Néha önzőnek kell lenni

Nekem ez külön tanulási folyamat volt. Nem tudtam magamat előtérbe helyezni. Beletelt egy kis időbe, mire megtanultam nemet mondani, és a vágyaimat beteljesíteni.

Néha egyszerűen nincsenek válaszok

Nehéz elfogadni, de vannak szakítások, történések, amikre senki nem tud megfelelő választ adni. Engedjétek el. Nem fontos, hogy mindenre választ kapjatok!

Soha nincs túl késő változtatni

De tényleg. Soha, de soha ne féljetek új fejezetet nyitni az életetekben, mert kalandos utazás áll előttetek, és újra rátaláltok önmagatokra.

Lehet ezer fontosabb dolgotok, egy jó alvás még fontosabb

Ezt én sokára tanultam meg, sokáig azt hittem, alvás nélkül is van élet, de nem. Nem jó kávé által ébren maradni, és ma már előnyben részesítem az alvást, mindegy, milyen határidős dolgom van. Az alvás létszükséglet, elengedhetetlen a testi és lelki egészség érdekében is.

Ajánlott cikkek