Egyéb kategória

Rejtélyes területek: ámuljatok Amerika elhagyatott űrhajóin!

Nem is olyan régen, az űrverseny kezdetével a világ szeme előtt emelkedett magaslatokba az űrkutatás. A magaslatok alatt nem a csillagos eget értjük mint határt, elvégre oda már az ötvenes években eljuttattuk az első, ember alkotta objektumot, sokkal inkább a technikai fejlődésére gondolunk.
vous - 2016.03.14.
Rejtélyes területek: ámuljatok Amerika elhagyatott űrhajóin!

Az űrkutatás lelkes szakértőinek bázisai megsokszorozódtak. Sajnos nem tudni, hogy az anyagiak vagy műhiba okozhatta-e a célok be nem teljesülését; az űrbe ugyan nem jutottak ki, a Föld népének mégis maradandót alkottak. Hogyan? A magára hagyott kutatási területekkel és felszerelésekkel.

Forrás:
http://www.abandonedinplace.com/aip/

Roland Miller fotós egy ilyen különleges elhagyatott területen járt. Olyan siker övezte fotósorozatát, hogy könyv is készült belőle, méghozzá Abandoned in Place néven, amelyet a University of New Mexico Press jelentetett meg.

Forrás:
http://www.abandonedinplace.com/aip/

Roland elmondta a The New York Timesnak, hogy azért érzett vágyat ennek a területnek a lefotózására, mert hiába őrzi a területet az állam, a rozsdásodás ugyanúgy tönkreteszi álltában, és ezt szeretné megelőzni és megörökíteni a fotóival.

Forrás:
http://www.abandonedinplace.com/aip/

Szerencsés időben készítette a fotóit, mert mire a könyvet kiadták, azoknak a falaknak több mint a felét lerombolták, amelyeket korábban lefotózott. Elmondása szerint ez az egyetlen módja annak, hogy sok ember egyáltalán láthassa, hogy létezett ilyen.

Ajánlott cikkek