Egyéb kategória

Ezekből a jelekből vegyétek észre, ha kihasználnak titeket

A határokat könnyű meghúzni, de ugyanannyira könnyű semmibe venni, átlépni és megtiporni is. Az, hogy kinek hagyjuk csak rajtunk múlik. Ez mind igaz a belső határainkra is.
vous - 2016.04.03.
Ezekből a jelekből vegyétek észre, ha kihasználnak titeket

A belső határok íratlan szabályok, amik azért vannak, hogy megvédjük magunkat mások viselkedésétől. Ezeket a falakat csak kölcsönös elfogadással és tisztelettel lehet átlépni, és ha ez nincs meg, akkor szorongás és boldogtalanság az eredmény.

Ha nem vagyunk biztosak a határainkban vagy csak simán ráhagyjuk másokra az általuk okozott bántalmainkat, annak minden esetben érzelmi mellékhatásai lesznek. Sajnos nem vagyunk mindig jók abban, hogy felismerjük ezeket a mellékhatásokat, főleg azt, hogy kihasználnak minket. Épp ezért jöjjön néhány figyelmeztető jel, hogy a belső határaink igenis javításra szorulnak.

Forrás:
pexels.com

Viszonzatlan odaadás

A kihasználtság érzése annak az eredménye, hogy többet adtunk, mint amennyit valójában adnunk kellett volna. Néha a remény és a jóhiszeműség az erősebb a realitásnál, de valóban érnek annyit, hogy megérje kitenni a lelkünket a fájdalomnak?

Nem

Nehezen mondtok nemet? Ott van a nyelvetek hegyén, de egyszerűen nem megy, utána pedig bánjátok. Sajnos vannak emberek, akik ezt szeretik is kihasználni. Újabbnál újabb kérések, csak most ezt, csak most azt, nem nagy dolog, csak pár perc… Az embereket mi tanítjuk meg arra, hogy hogyan bánjanak velünk. Ha megtanulunk nemet mondani azzal nemcsak a határainkat erősítjük meg, hanem a belső értékeinket is.

Forrás:
pexels.com

Barátok?

Megpróbáljuk erősíteni a jellemünket és érvényesíteni az akaratunkat a saját érdekünkben, de ezért rágalmaznak, megsértenek és eldobnak minket? Furán hangzik, de ez annak a jele, hogy sikerült. Ez az a fázis, amikor kiderül, kik azok, akik azért vannak mellettünk, mert magunkért szeretnek minket, és kik azok, akik csak azért voltak mellettünk, mert kellett nekik valami.

Akarat

Azok, akiknek problémáik vannak a saját határaikkal és önmagukkal gyakran nem tudják, hogy egyáltalán mit is akarnak. Éppen ezért könnyű befolyásolni és kihasználni őket bármiben. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, ha végiggondoljuk, mi az, ami jó nekünk, mi az, amit most szeretnénk és őszintén kimondjuk, amit gondolunk. Ha bátran le merjük tenni az alapokat, erősebb falat építhetünk a mi kis királyságunknak.

Ajánlott cikkek