Egyéb kategória

Keanu Reeves riasztó tényekkel harcol az étkezési zavarok ellen

Most először rendezik meg június 2-án az Étkezési Zavarok Világnapját, ez alkalomból pedig Keanu Reeves és a Csontodiglan stábja egy videóval igyekeztek felhívni a világ figyelmét az étkezési zavarok veszélyeire és a téma komolyságára.
vous - 2016.06.02.
Keanu Reeves riasztó tényekkel harcol az étkezési zavarok ellen

Keanu Reeves és a Csontodiglan stábja egy friss videóban kilenc kellemetlen igazságot közölt az étkezési zavarokról, ami világszerte mintegy 70 millió embert érintő probléma. Egyébként nem egészen véletlen, hogy pont ez a stáb csinált egy ezzel a témával kapcsolatos videót, hiszen a Csontodiglan című film a rendező, Marti Noxon anorexiával való küzdelmét és az abból való felépülését mutatja be a nézőknek.

Lily Collins színésznő azzal a gondolattal kezdi a videót, hogy habár sokan egészségesnek tűnnek kívülről, mégis komoly betegségben szenvednek. A különböző étkezési zavarok is ebbe a kategóriába tartozik, hiszen előfordulhat, hogy kívülről semmilyen jel nem árulkodik arról, hogy az illető ilyesmiben szenved. Reeves a második ténnyel folytatja, miszerint a családot nem lehet okolni ilyesmi kialakulásáért, a családtagok megértése és türelme pedig sokat segíthet az étkezési zavarokban szenvedőknek.

Elhangzik még a videóban, hogy az étkezési zavar egy egészségügyi krízis, ami mind a személyes, mind a családi életünket erősen befolyásolja. Nem a saját döntésünkből ered, mint például egy egészségtelen diéta, hanem biológiai értelemben is komoly betegségről beszélünk. Minden nemű, korú, etnikumú és testalkatú embert érinthet, és extrém esetben egészségügyi komplikációkhoz, akár öngyilkossághoz is vezethet. A videóban az is elhangzik, hogy a környezetünk és a lakhelyünk fejlettsége nagyban hozzájárulhat étkezési zavar kialakulásához.

Végül pedig a sok negatív kijelentés után a stáb egy pozitív ténnyel fejezi be a videót: az étkezési zavarokból lehetséges a felgyógyulás, ha idejében észrevesszük és megfelelő segítséget kapunk.

Ha úgy érzitek, segítségre lenne szükségetek, hívjátok az ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphattok. Amennyiben másért aggódnátok, ezt az oldalt ajánljuk figyelmetekbe.

Ajánlott cikkek