Egyéb kategória

A tökéletes nyaralásnak VAN receptje – eláruljuk!

A nyaralás szent. Azt hiszem, az egész éves gürizés után mindenkiben kialakul egy érzés, mit érzés, ELVÁRÁS, miszerint a nyaralás az legyen tökéletes. Az elejétől a végéig.
vous - 2016.06.04.
A tökéletes nyaralásnak VAN receptje – eláruljuk!

Ami egyébként érthető is, a kérdés csak az, hogy a nyaralás mitől lesz tökéletes. Mi a jó úti cél? Mi a tökéletes nyári kikapcsolódás receptje, de tényleg? Pálmalevél, koktéllal és sok aranybarnára sült kockahasú pasival? Rövid legyen? Vagy tűnjünk el két hétre? A Vox megadta a titkos összetevőket!

A hosszabb nem feltétlenül jobb

Ez jó kiindulópont, nem? Noha sokan azt gondolnátok, hogy minél hosszabb a kirándulás, annál jobban érzitek majd magatokat, a Wall Street Journal kutatása szerint ez nem feltétlenül igaz. Azt fedezték fel ugyanis, hogy már két nap után jól érzik magukat. Olyasmi lehet ez, mint mikor a kedvenc csokitokból kaptok egy rakatot, és először finom, aztán a végén undorotok lesz tőle. A kevesebb több szabály itt is érvényes!

Édesítsétek meg a várakozást!

Emlékeztek, hogy a december 24-ét is úgy vártátok, mint a kisangyalok, és hogy az milyen jó is volt? Bizony, a nyaralásra is igaz, hogy a várakozás időszaka tesz boldoggá, így kezdjetek neki mihamarabb, mindig emlékeztessétek magatokat, hogy már csak egy nappal kevesebb, így biztosan sokkal jobban örültök majd neki.

Forrás:
pexels

Ismerős vagy ismeretlen hely?

Ez örök dilemma, mert az a képzet él a fejekben, hogy az új helyek tesznek igazán boldoggá, de erre is megvan a tuti válasz! Kimutatták ugyanis, hogy hiába mentek vissza egy adott helyre, nem lesz ugyanolyan. Az emlékek, a tapasztalatok összemosódnak, így gyakorlatilag új élmények várnak rátok, arról nem beszélve, hogy mindig van valami új felfedeznivaló a már többé-kevésbé ismert helyen is.

Az első és utolsó nap legyen a legjobb!

Azaz tudatosan úgy szervezzétek az első és az utolsó nap programját, hogy a lehető legboldogabbak legyetek. Egy kutatás szerint ugyanis ezek a napok a légmérvadóbbak, és ha ezeken a napokon boldogok lesztek, az egész nyaralásotokra így fogtok visszaemlékezni!

Ha pedig nem tudjátok, hová utazzatok, akkor azt ajánlom, nézegessetek képeket. Lehet, hogy a Tátrába kéne elmennetek, vagy Brazíliába? És ne feledkezzetek meg Skóciáról sem!

Ajánlott cikkek