Egyéb kategória

Pénzügyi szabályok, amiket tartsatok be friss házasokként

Oké, megvolt az esküvő, túlvagytok a nászúton, most már mehet az élet tovább, igaz? Pedig az esküvőszervezés csak egy nagyobb falat volt a még nagyobb falat előtt, ha akkor nem vesztetek össze, a pénzügyeken még könnyen összekaphattok.
vous - 2016.06.07.
Pénzügyi szabályok, amiket tartsatok be friss házasokként

Éppen ezért jobb, ha minél előbb megbeszélitek az ezzel kapcsolatos alapvető dolgokat, hogy ne legyen belőle később gondotok. Bár nyilván az esküvő szervezése alatt is együtt menedzseltétek a kasszát, azért majd ha bővül a család, kicsit komplikáltabbá válik ez is. De nyugalom, semmi pánik, a Mashable cikkéből hoztunk nektek 5 kiváló tanácsot ahhoz, hogyan ágyazzatok meg a stabil pénzügyi helyzetnek.

Legyetek őszinték!

Foglaljatok állást a pénzről, arról, hogy mit gondoltok a költekezésről, és magáról a pénz szerepéről az életetekben. Ezt azért fontos tisztáznotok, mert evidensnek tűnik, hogy ugyanúgy gondolkoztok a pénzről, de nem. Ezt is családi mintákon át – a szüleitektől – tanuljátok el, és az lesz számotokra a természetes. A legtöbb családban nem az a vita tárgya, hogy honnan legyen pénz, hanem az, hogyan kezelitek. Jó, ha sort kerítetek egy őszinte beszélgetésre ezzel kapcsolatban.

Fogalmazzátok meg a rövid- és hosszú távú céljaitokat!

Hol szeretnétek élni? Hány gyereket szeretnétek? Hol fognak tanulni? Mik lesznek a várható költségek? Az élettervezés és célmeghatározás a sikeres házasság kulcsa, ha megértitek egymás céljait, és úgy terveztek, hogy támogatjátok egymást azok megvalósításában, akkor jól össze tudjátok hangolni a pénzügyeiteket. Azaz, ha tudjátok, hogy egyikőtök karrierje külföldre vezet, akkor nem fogtok lakásvásárlásban gondolkozni.

Forrás:
pexels

Beszéljetek a közös kiadásokról!

Tisztáznotok kell, hogy mit takar a közös költség fogalma. Ki mennyit ad bele a közösbe, ki mit finanszíroz, mit intéz majd a hétköznapokban: ki vásárol, ki fizeti be a csekkeket. Ezek kulcsfontosságú dolgok, amiknek az alapjait minél előbb le kell fektetnetek!

Mik a jelenlegi pénzügyi kiadásaitok?

Ne titkolózzatok! Hiteltartozásotok van? Fizetitek a gyerektartást? Ezekről beszéljetek, hiszen ezekkel is számolnotok és terveznetek kell. Ha elhallgatjátok az ilyen jellegű információkat a másik elől, a büdzsé előbb-utóbb felborul, és hát az őszinteség, ugye, alapja is annak a bizonyos négylábú széknek, amit szerelemnek hívnak.

Döntsetek a befektetésekről közösen!

Nőknek és a férfiaknak is megvan a maguk erőssége a pénzügyintézés terén. A férfiak harsányabbak, jobban szeretnek kockáztatni, míg a nők takarékoskodóbbak és megfontoltabbak. Használjátok ki ezt a tulajdonságotokat, és erősítsétek egymást a közös döntések során!

+1

Ezzel a grafikával pedig a vásárlás során is rengeteget spórolhattok. Nyomtassátok ki, és legyen mindig nálatok!

Ajánlott cikkek