Intim

Ennyit kell szexelnetek a korotoktól függően

Onnantól kezdve, hogy megvolt az első szexuális élményünk, az intim életünk állandóan változik, és ebben nagy szerepet játszik az is, hogy épp milyen korban vagyunk. Egy szexterapeuta most videó formájában osztja meg tapasztalatait arról, hogy milyen korban mennyit kellene szexelnünk.

vous - 2016.06.07.
Ennyit kell szexelnetek a korotoktól függően

Sokan gondolkoznak azon, hogy mennyi az egészséges mennyiség, ha szexről van szó. Az, hogy milyen gyakran bújunk ágyba a párunkkal, rengeteg minden függvénye: függhet attól, hogy milyen a napi beosztásunk, mennyit vagyunk távol egymástól, milyen éppen a viszonyunk a másikkal, mennyire van stresszes periódusunk, milyen változásokon megy át éppen a testünk, vagy hogy épp hány évesek vagyunk. Dr. Bat Sheva Marcus szexuálterapeuta most egy videóban osztja meg velünk véleményét és tapasztalatait arról, hogy milyen korban mennyit egészséges hancúrozni.

Forrás:
Depositphotos.com

Először is a specialista leszögezi: a megfelelő mennyiség mindig az, ami mindkét félnek megfelelő. Ha ez azt jelenti, hogy havonta egyszer vagytok együtt, és így érzitek jól magatokat, semmi vész, tegyetek így. Ha a napi egy vagy több összebújás az, ami boldoggá tesz benneteket, az is rendben van – és ha van rá időtök a rengeteg teendő mellett, az külön szuper! Ezután érdekes statisztika következik: azok a házaspárok, akik boldognak vallják a házasságukat, átlagosan hetente kétszer bújnak össze.

Természetesen az, hogy mennyi idő jut az intimitásra, nem csak annak a függvénye, hogy mire van igényetek: hiszen ott vannak a gyerekek, akik két perc után püfölik az ajtót, ha csukva van, vagy esetleg olyan beosztásban dolgoztok, hogy alig látjátok egymást este 11 előtt – olyankor pedig már megmozdulni is alig bírtok a fáradtságtól.

Forrás:
istock

Bármilyen nehéz is néha kivitelezni a rendszeres szexuális együttléteket, dr. Bat Sheva Marcus tapasztalata szerint ha két hét telik el intimitás nélkül, akkor az az egyik partnerben mindenképp feszültségeket fog okozni. Azt is kihangsúlyozza a videóban, hogy a intimitás folyton változik egy kapcsolatban: a kapcsolat elején jellemzően gyakoribbak és szenvedélyesebbek az együttlétek, hiszen az egész helyzet még olyan új, aztán ez idővel csitulni kezd, mert számos más teendő kerül a képbe, ami miatt már nincs időtök azokra a kellemes órákra a hálószobában.

A szakértő tanácsa az, hogy tudatosan kezeljük a változást. Legyünk tisztában azzal, hogy egy hosszú kapcsolat vagy egy házasság alatt az életünk, és vele együtt a rutinjaink is változnak, ez pedig változásokat fog eredményezni a szexuális életünkben is. A testünk is változik, ahogy telik az idő, ez pedig így van rendjén. A kulcs az intimitáshoz véleménye szerint az, hogy az új szituációkhoz meg kell tanulni alkalmazkodni. De ha szeretitek egymást, és fontos számotokra, hogy az intimitás megmaradjon a kapcsolatotokban, ez nem fog gondot okozni: meg fogjátok találni a módját, hogy visszacsempésszétek a mindennapokba!

Ajánlott cikkek