Megtaláltuk az 5 legcsokisabb házi receptet!

A Cookta oldalán május elején kezdetét vette az első receptverseny, aminek keretein belül az olvasóknak egy hónapon keresztül lehetőségük nyílt beküldeni a legjobb csokis receptjüket. A verseny június 6-án lezárult, a VOUS-lányok pedig kiválasztották az 5 kedvenc süteményüket. Íme, a legcsokisabb csokicsodák!

Paleocsoki házilag – egyszerű és egészséges

A házi paleocsoki amellett, hogy nagyon finom, egészséges is, mivel nem tartalmaz lisztet, tejet és cukrot. Kevés alapanyag szükséges hozzá, és bármivel lehet „dúsítani”. Egy baja van: sajnos csak hűtőben lehet tartani, mert a benne lévő kókuszolaj szobahőmérsékleten könnyen olvad.

A csoki receptjét a Cookta oldalán megtekinthetitek!

Nutellás brownie – a továbbgondolt csokitorta

A nagymama csokitortájának is ugyanaz az alapja, mint a brownie-nak, egyszerűen továbbfejleszthető, gazdagítható, ha még csokisabb édességre vágyunk. Ez a sütemény maga a tömör gyönyör – nagyon csokis és nutellás!

„Ez a recept nagymamám csokitortája kicsit továbbgondolva, még csokisabban, mert csokiból sosem elég! Sokszor elkészítem, a férjem, a családom és a barátnőim örömére!”

A továbbfejlesztett receptet ide kattintva elolvashatjátok!

Édes-sós csokibonbon a meglepetések jegyében

Az édes és a sós ízek sokszor jól megférnek egymással, gondoljunk csak a sajtokhoz tálalt gyümölcsökre, az ananásszal vagy épp aszalt szilvával készített húsételekre, a gyümölcsökkel gazdagított salátákra: mind isteniek!

Persze vannak kevésbé megszokott párosítások, mint például a baconös csoki, ami egyre népszerűbb, vagy mint olvasónk találmánya, a krémsajtos olívabogyó csokiba mártva. Mivel itt a 90%-os csoki alig-alig édes, nagyon izgalmas lehet az ízkombináció.

A különleges csokibonbon receptjét ide kattintva el is olvashatjátok!

Tökéletes csilis csokiszuflé, ami kívül roppan, belül olvad

A szuflétól mindenki tart egy kicsit, pedig az egyik legegyszerűbb sütemény. Egyetlen hibája, hogy azonnal tálalni kell, még mielőtt összeesne – és igen, összeesik, így természetes.

A felfújtaknál, különösen a csokiszuflénál fontos, hogy ne süssük túl, belül maradjon rezgős, remegős, folyékony. A nagyon csokis meleg desszerthez jól illik egy kis hűs vaníliafagyi vagy friss eper, ami még jobban kiemeli a csilitől enyhén csípős csokis finomság aromáit.

Szívesen elkészítenétek a szuflét? Ide kattintva már láthatjátok is, mi kell hozzá!

Mogyorós csokitorta – mennyei, mogyoróvajas

Könnyed csokis tészta az alap, rajta selymes mogyoróvajas-mascarponés krém, amit a tejszín tesz légiessé, mindez csokoládé-ganache-sal koronázva: igazi ünnepi torta, csak csokibolondoknak!

„Imádom a csokoládét, ennek a tortának a tésztájában is van csokoládé, és a tetejére is került. Mivel mogyoróvajjal ez volt az első próbálkozásom, amikor krémet készítettem belőle, kicsit izgultam, hogy milyen is lesz. Persze most már tudom, hogy kár volt, mert imádtam a könnyű csokis tésztát a habos krémmel és a csokival a tetején.”

A receptet keressétek a Cookta oldalán!