Csökkentsétek a sárgulás szintjét: így legyetek kevésbé irigyek

Számos olyan esettel találkoztam már én is, mikor a lányok féltékenyek a barátnőjük sikerére. Nos, ez már maga szomorúságra adhat okot, de mégis hogyan állítható meg ez az egyre sárgulóbb irigység?

Már egy tanulmány is kimutatta, hogy irigyek vagyunk más nőkre. Arról is írtunk, hogy mit érdemes tennetek, ha a párkapcsolatotokban elszabadulna az a bizonyos zöld szemű szörny. Na de mi a teendő, ha az egyik legjobb barátnőtökre vagytok féltékenyek? A Bustle ebben segít most nekünk.

Ismerjétek be, hogy irigyek vagytok!

Az egész folyamat ott kezdődik, hogy beismeritek a bűnötöket. Irigyek vagytok. Nektek most épp nem megy olyan jól a dolgotok, mint neki, de ha magatokkal és vele is őszinték vagytok, máris visszatértek a jó barátnő szerepébe. Ne feledjétek: az irigység sokszor normális, de ha nem figyeltek oda, eldurvulhat a helyzet.

Keressétek meg az irigységetek forrását!

A féltékenységnek megannyi fajtája van. Második lépésként az segít nektek, hogyha elgondolkodtok, honnan is indul igazából ez a negatív érzés. Ha kicsit beljebb ástok magatokban, talán realizálódik bennetek, hogy nem a siker, hanem az a bizonyos személy az irigység forrása, akire mindig is féltékenykedtetek. Ha így van, még egy oka van annak, hogy őszintén kimondjátok.

Emlékeztessétek magatokat: az ő boldogsága nektek csöppet sem árt!

Forrás:
pexels.com

Véssétek jól a fejecskétekbe, hogy nektek abból semmi hátrány nem származik, hogy ő megtalálta az útját és boldog. Sőt, örüljetek a sikerének, hiszen legközelebb a ti sikeretekre fogtok inni!

Tanuljátok meg értékelni a jelenlegi helyzeteteket!

Lehet, hogy neki per pillanat jobb, mint nektek. De belegondoltatok abba, hogy hányan lennének a TI HELYETEKBEN? Ne akarjatok folyton másra hasonlítani! Nyilván mindig a más ruhája, más munkája, más jegye kell, de ha összhangba hozzátok magatokat saját magatokkal, könnyebb lesz az életetek.

Lógjatok többet a barátaitokkal!

Forrás:
pexels.com

Ha több időt töltötök együtt a sikeres barátokkal, tudjátok egymást motiválni. Ne csak az irigységen legyen a hangsúly! Miért ne kérhetnétek segítséget az eredményes barátnőktől? Sőt, tarthatnának nektek motiválónapot, így nemhogy még közelebb kerültök egymáshoz, de meglesz az esélyetek a célotok elérésére.

Azt mondanom sem kell, hogy ne a siker érdekében használjátok ki a barátnőtöket, hanem kérjetek őszintén segítséget, tanácsot!