Egyéb kategória

Misztikus bringatúra és megújulás – Az idei legjobb Szent Iván-éji programok

A mágikus hatalommal bíró Szent Iván éjszakáján a fényt, a megújulást, a szerelmet dicsőítik világszerte. Idén is változatos programok közül választhattok a nyári napforduló ünnepén. 

vous - 2016.06.23.
Misztikus bringatúra és megújulás – Az idei legjobb Szent Iván-éji programok

A nyári napforduló ünnepe, a Szent Iván-éj nemcsak a skandináv és a szláv népek életének fontos része, hiszen a magyar nyelvterületen is sokfelé tűzugrással köszöntötték a fényt, a megújulást, az asszonyok pedig szerelem- és egészségvarázslatokat végeztek. Az év legrövidebb éjszakája hivatalosan a június 23-ról 24-re, vagyis máról holnapra virradó éjszaka, de mivel ez idén hétköznapra esik, néhány helyen a hétvégén rendeznek Szent Iván-éji mulatságokat. Az idei programokból válogattunk nektek.

Szent Iván-éji kerékpározás Sárváron

Különleges éjszakai bringás élményre hív a Sárvári Kerékpár Egylet Szent Iván varázslatos éjszakáján. A túra június 24-én, pénteken este 9 órakor indul a Kossuth téri szökőkúttól a 18 km-re fekvő szentivánfai csodákat rejtő, románkori alapokra épített templomhoz, ahol egy misztikus középkori éjszakai látogatással várják a bringásokat.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatatásért kattintsatok a Kultjelző oldalára!

Forrás:
Kocsis Norbert
Ajánlott cikkek