Egyéb kategória

Eljött az igazság pillanata: a VOUS-lányok smink nélkül

Ha azt hiszitek, hogy egy női szerkesztőség mindig parfümillatban fürdik, mindenki a #csinoskedd szerelésében ül a hófehér laptopok előtt a hét öt napján full sminkben, egyenes derékkal, és más dolga sincs, csak cikkeket írni, akkor jó is, hogy a VOUS-ra tévedtetek. Nálunk azért a legtöbb esetben nem ez a helyzet. Folyamatosan leleplezzük előttetek a szerkesztőségi életünket. Úgy döntöttünk, hogy amikor az igazság pillanata lesz a nap témája, akkor megmutatjuk nektek, milyenek is vagyunk smink nélkül.

vous - 2016.07.07.
Eljött az igazság pillanata: a VOUS-lányok smink nélkül
David Baldacci: Isteni igazság

David Baldacci: Isteni igazság
Forrás:
Alexandra Kiadó

Na jó, valójában én döntöttem így. Szeretem rávenni a VOUS-lányokat arra, hogy például hagymát szeletelve teszteljünk vízálló szempillaspirálokat, fessünk modern festményt, vállaljuk be a testi hibáinkat fotóval. Egy év alatt annyira belejöttünk a VOUS-kihívásokba is, hogy rendszeresen kerülnek elő kihívások a témaötleteléseken is. A smink nélküli fotózástól egyedül azért tartottam, mert korábban Andi viszonylag nehezen bírta a smink nélküli kihívást. Akkor egy hétről volt szó, most viszont csak az volt a feladat, hogy érkezzünk smink nélkül a szerkesztőségbe. Ha Alicia Keys világsztárként bevállalja a saját arcát egy magyar fotós előtt és azóta a vörös szőnyegen, akkor nekünk sem lehet semmi bajunk.

Megjegyzem, a fotózás után sem perdült egyikünk sem a tükör elé, hogy felkerülhessen rá végre az alapozó vagy a szempillaspirál. Inkább elmesélték nekem, hogyan élik meg a sminknélküliséget.

Sophie

Hírszerkesztőnknek, Sophie-nak nem volt újdonság smink nélkül megjelenni, a szerkesztőségben ritkán látjuk kisminkelve (annak ellenére, hogy eszméletlenül jól áll neki!).

„A hétköznapokban soha nem sminkelek. Főleg azért, mert munkába szemüveget szoktam hordani, és az úgyis eltakarja a szemem. Így nekem teljesen alapjárat a sminknélküliség. Szinte csak akkor szoktam 'sminkelni', mikor elmegyek bulizni, vagy csak találkozni a barátaimmal. Az idézőjel itt sem véletlen, ugyanis

nálam a kisminkelés azt jelenti, hogy kihúzom a szemem és felrakok szempillaspirált.

Forrás:
Molnár Ancsa

Viola

Számtalan emlékezetes VOUS-interjú szerzője, szenior szerkesztőnk, Viola olyan, mintha vörös rúzzsal az ajkain született volna. De legalábbis rúzsecsettel a kezében. Mérnöki pontossággal húz tusvonalat, hogy aztán egész nap azon gondolkozzunk, vajon hogyan csinálta mindezt korán reggel. 

Pár éve még frusztált, ha smink nélkül mentem valahová – ma már nem különösebben zavar.

Az is az én arcom. Viszont nagyon szeretek sminkelni, ezért nem szeretnék lemondani róla. Aki ismer, tudja, hogy szinte mindig van rajtam valamilyen élénk színű rúzs. Ha úgy alakul, hogy smink nélkül távozom otthonról (körülbelül hetente egyszer, amikor elalszom, vagy lusta vagyok), akkor mégsem a natúr ajkaim frusztrálnak, hanem a szemem. 

A szemem alatt elég sötét karikák vannak gyerekkorom óta. A sminkelést is emiatt kezdtem: a szem alá való korrektor és a szempillafesték volt az első, amit használtam. Ha ezek nélkül lépek utcára, a legtöbbször azt kérdezik meg, hogy beteg vagyok-e, vagy hogy miért nem tudtam aludni az éjjel.”

Forrás:
Molnár Ancsa

Nóri

Szerkesztőnk, Nóri sem jött zavarba, amikor arról volt szó, hogy bevállaljuk a valódi arcunkat. Régebben azért aggódott, amikor smink nélkül indult útnak, mert úgy érezte, olyan, mintha meztelen lenne.

„Pedig nagy sminket sosem hordok. Nálam a smink: szempillaspirál, pirosító, esetleg szemöldökszínezés, újabban rúzs… Mára már ez is elmúlt, és simán elmegyek bárhová 'festetlenül'. Megesik az is, hogy reggelente, ha nincs kedvem/időm/energiám, nem sminkelek. Pláne nyáron, ilyenkor a meleg miatt kifejezetten kerülöm. Fontosabb eseményre készítek 'nagy' sminket, ami annyit takar, hogy akkor alapozózok is. Egyébként ha nem sminkelek/nincs rajtam pirosító, leginkább az aggaszt, hogy sápadt vagyok.”

Forrás:
Molnár Ancsa

Eszter

És mi a helyzet velem? Későn érő típus vagyok – a sminkelés terén mindenképp. Sokáig nem tetszett a sminktermékek állaga, szaga, színe, nem találtam a saját színeimet sem. Valamikor huszonpár évesen kezdtem azzal foglalkozni, hogy megtaláljam azokat a dekorkozmetikumokat, amelyeket szeretek és szívesen használok. Az a mottóm, hogy inkább legyen kevesebb a birtokomban, de azok legyenek nagyon jók. Mivel sokáig nem sminkeltem, és most sem használok nagy sminket (a légies alapozó, a pirosító és a szempillaspirál az alapfelszerelésem), így

nem zavar, ha meztelen az arcom a hétköznapokon.

Forrás:
Molnár Ancsa

Sminkhez nem, de a szép bőrhöz ragaszkodunk

A sminket nem tartjuk létfontosságúnak, azt viszont igen, hogy a bőrünk szép legyen. A szép bőrhöz az kell, hogy elég folyadékot igyunk télen és nyáron is. Hogy egészségesen táplálkozzunk. Hogy a bőrtípusunknak megfelelően ápoljuk. Hogy használjuk valamilyen formában a természet kincseit, például az olívaolajat. A fotózás előtt vitalizáló és hidratáló termékekkel készítettük elő a bőrünket. Utána pedig a VOUS fotósára, Ancsára bíztuk magunkat, mert a Dorinával készült interjúja óta tudjuk, hogy gyönyörűek leszünk a fotóin.

Objektum doboz

Forrás:
Molnár Ancsa

A cikket a Naturprodukt támogatásával készítettük.

Ajánlott cikkek