fürdő fürdőszoba

Lépésről lépésre: így ragyoghat újra a fürdő legfontosabb pontja

Egy fürdőszobát nem elég felporszívózni és felmosni, mint egy nappalit. Elő a gumikesztyűvel, és kezdődhet is a sika! A fő pont, a tusoló vagy a kád se maradjon ki, de ezekhez válasszatok természetes tisztítószereket a mesterségesek helyett!

Nina szerint egy mennyei habfürdő elengedhetetlen kellékei az isteni illat, a gyertyafény és egy pohár pezsgő. Nem tagadom, igaza van. De hiába minden előkészület, ha a fürdőkád csupasz látványa tönkreteszi a megálmodott képet.

Vegyünk egy másik példát is. Tikkasztó hőség, leolvadt naptej, izzadságszag. Létezik ezeknél rosszabb? IGEN! A hajas és piszkos zuhanytálca látványa. A hab a tortán pedig a vízköves kabinajtó, amin átlátni már igazi kihívás.

Elfogadhatatlan, hogy az a hely, ahol szeretnénk megtisztulni, önmagában ne legyen tiszta. Nemcsak esztétikailag borszasztó a koszos kád / tusoló, hanem higiéniai szempontból is kockázatos.

Forrás:
Pexels

1. Öblítés

Mielőtt nekiálltok a csutakolásnak, tusoljátok le a kihullott hajat és minden más maradványt, ami az előző fürdés után nem távozott a lefolyón.

2. Súrolás

Képzeljétek, most citrom helyett inkább grapefruitot szerezzetek be a boltban, ez lesz az egyik alapanyagotok. A másik pedig a . A citrusfélében megtalálható sav eltünteti a piszkot, és remek illatot hagy maga után.

A pontos recept:

  • Vágjátok félbe a grapefruitot, és a gyümölcshús felőli részeket fedjétek le sóval.
  • Nedvesítsétek be a kádat / tálcát, és szórjatok rá a sóból.
  • Jöhet a grapefruit, kezdjétek el dörzsölni vele a kádat úgy, mintha egy szivacs lenne a kezetekben. Folyamatosan nyomjátok ki belőle a lét, amikor pedig szükséges, cseréljétek le a másik felére. Ha a helyzet megkívánja, használjatok fel több gyümölcsöt.
  • Amikor úgy gondoljátok, hogy végeztetek, mindenhol csillog-villog már, alaposan öblítsétek át a felületet.
Forrás:
Pixabay

Ha épp nem tudtok hozzájutni grapefruitokhoz, itt egy másik lehetőség. A szódabikarbóna legújabb felhasználási lehetősége következik most.

  • Egy tálba úgy öntsetek vizet és szódabikarbónát, hogy a végén egy pasztát kapjatok.
  • Kenjétek rá egy szivacsra, és indulhat is a sika! Ez a tisztítószer a rozsdával is végez! Amint elkészültetek, jöhet ismét az öblítés.
tusoló zuhany kabin

Zuhanykabin – Vízkőtelenítés

Most a saját, jól bevált receptemet ajánlanám nektek! Sok újat nem ígérhetek, ugyanis három ismert összetevőből készítem el vízkő elleni szeremet.

Szükség lesz: ecetre, vízre, szódabikarbónára és spriccelő flakonra

Egy tölcséren át szódabikarbónát szórok a flakonba, amit vízzel öblítek le. Kiveszem a tölcsért, és úgy adok még e kettőhöz ecetet. Mivel ez a kombináció reakcióba lép egymással, és habzani kezd, igyekszem minél gyorsabban beletenni a pumpa részt, rátekerni a fejet. Pontos arányokkal nem tudok szolgálni, csak úgy érzésre rakom bele a dolgokat. Felrázom a flakont, fújok párat a kabinajtóra, és egy szivaccsal kezdem is a takarítást!

3. Fertőtlenítés

A házi fertőtlenítőszeretek az ételecet lesz. Ez segíteni fog a baktériumok eltüntetésében, és leszámol mindenféle szennyeződéssel.

Két lépés az egész:

  • Szükség lesz egy üres, fél literes spriccelő flakonra, melybe mehet 2,5 deci víz és 2,5 deci ecet.
  • Fújjátok át ezzel a kádat / tálcát, egy szivaccsal dörzsöljétek át, majd tiszta vízzel öblítsétek le.
Forrás:
Pixabay

Ha még több házi tisztítószer-receptet kipróbálnátok, merüljetek el Panka költséghatékony cikkében! Ízelítőnek ennyi:

Forrás:
Karácsonyi Anna

Csajok, az idő úgyis rossz, irány takarítani!