pexels-photo-60171-large

Ezzel az egyszerű trükkel ellenőrizhetitek, hogy dehidratáltak vagytok-e

Télen-nyáron, de inkább nyáron roppant fontos arra figyelnünk, hogy a szervezetünkbe elég folyadék jusson. Ellenkező esetben kiszáradunk, ami életveszélyes is lehet. Most abban segítünk nektek, hogyan csekkoljátok pillanatok alatt, hogy elég folyadék van-e a testetekben.

A legtöbb ember, ahogyan én is, sokszor megfeledkezünk a víz megfelelő mennyiségű fogyasztásáról. Ezáltal leszünk dehidratáltak, aminek számos negatív hatása lehet a testünkre, sőt életveszélybe is kerülhetünk miatta. Én idáig nem tudtam, de a Purewow bloggere szerint a kezünk segíthet abban, hogy megállapítsuk, dehidratáltak vagyunk-e.

Hogy mi a titok? A hüvelyk- és mutatóujjatokkal csupán meg kell csípnetek a másik kezetek alját. Ha a formája azonnal visszatér, akkor hidratáltak vagytok, ellenben ha beletart egy kis időbe, amíg újra felveszi korábbi alakját, azonnal vegyetek magatokhoz egy kis vizet.

Forrás:
www.pexels.com

Hogyan működik? A bőr képessége, hogy változtatni tudja az alakját szorosan kapcsolódik a szervezetünk hidratáltságához. Tehát minél rugalmasabb a bőr, annál egészségesebbek vagytok és meg lehettek elégedve magatokkal, hogy elég folyadékot vittetek be.