györgy herceg fagyi kutya

Kész, eddig tartott a nyugalom: György herceg botrányba keveredett a harmadik szülinapján

Vilmos herceg és Katalin hercegné egy csokor nyilvános fotóval ünnepelte fiuk, György herceg harmadik születésnapját. Az egyik fotó azonban kiverte a biztosítékot az internet népénél, ugyanis a szóban forgó képen György herceg jégkrémmel kínálja a család spánieljét – a fagyi pedig veszélyes a kutyák szervezetére.

Ha olvastok minket, tudjátok, hogy György hercegtől egy emberként olvad el a Vous szerkesztősége. Tegnap, a harmadik születésnapja alkalmából egy teljes napot szenteltünk neki – de nem mi voltunk az egyetlenek, akik ekkora figyelmet szántak neki...

A herceg szülei, Vilmos herceg és Katalin hercegné egy csokor nyilvános fotóval kedveskedett mindenkinek a nevezetes nap alkalmából – az egyik fotó viszont igencsak megosztotta a világot. Mutatom, melyik képről van szó:

Objektum doboz

Hol a hiba a képen?

Hogy mi a baj a szóban forgó fotóval?

Nos, a baj pofonegyszerű: a kutyáknak TILOS édességet adni, mert a szervezetük nem tudja ugyanazokat az anyagokat lebontani, mint az emberé. Így bizony a fagyi is tiltólistás, hiszen tej van benne, amit egy kutya szervezete egyáltalán nem tud lebontani – a cukor pedig mérgezéshez hasonló tüneteket produkálhat náluk.

Háborgás a Twitteren

Az internet veszélyes hely, érdekes, agresszív lények laknak benne – és pont az ilyen esetektől másznak elő a rejtekhelyükről ezek a fajok. Nézzünk pár gyöngyszemet:

„Monarchista SZÖRNYETEG! Soha ne adj egy kutyának jégkrémet! A legrosszabb esetben megölöd vele, a legjobb esetben csak odapiszkít tőle mindenhová a lakásban” – írta a Twitteren egy felháborodott felhasználó.

Objektum doboz

Egy másik felhasználó ezt írta: „Miért akarja György herceg egy fehércsokis Magnummal megölni a kutyáját?”

Objektum doboz

De volt olyan is, aki bedobta az „adófizetők pénzén” Joker-kártyát a játékba: „Börtönbe György herceggel, ez felelőtlen állatkínzás az adófizetők pénzén!”

Objektum doboz

Kinek van igaza?

Sokan adnak a kedvenceiknek olyan ételt, amit nem lenne szabad, ezért a témában megkerestük Fürstall Katát és Schmidt Danit, a DogSurf két alapítóját – akikkel márciusban kipróbáltuk a DogSurföt, hogy beszámoljunk róla –, és megkértük őket, hogy tegyenek rendet a fejekben:

„Rengeteg olyan étel tiltólistás a kutyáknál, amit sajnos sokan rendszeresen adnak a házikedvencüknek... A fagylalt, a csokoládé, a fehér kenyér, a csirkecsont, a szőlő, a mazsola és az alkohol mind-mind tilos! Igen, sajnos alkohollal is kínálják egyesek a négylábúakat – ez főleg most, a fesztiválszezonban aktuális, ugyanis sokan viccesnek találják, ha egy kutya belekortyol a sörbe... Fontos tudni, hogy ezek mind nagyon komoly veszélyforrást jelentenek – akkor is, ha szeretettel adjuk őket. A kutyák iránti törődést inkább sétával, simogatással, játékkal, vagy külön a kutyák számára készített rágcsálnivalókkal fejezze ki a gazda.”

Egy biztos, most már a királyi család is megtanulta, hogy jégkrémet nem adunk kutyának.

De azért valljuk be, György herceg még a szabályokat is úgy hágja át, hogy közben velünk is az történik, mint a kezében lévő jégkrémmel: ELOLVADUNK.