Egyéb kategória

Varázslatos fotók: táncoló balerinák lepték el Kuba utcáit

Kislánykorotokban ti is sok táncos filmet láttatok, vagy akár még most is szívesen leültök a tévé elé egy tál pattogatott kukoricával balerinás filmeket nézni? Ha igen, akkor jó hírünk van: most a valóságban történtek meg a filmbe illő táncos jelenetek.

vous - 2016.07.25.
Varázslatos fotók: táncoló balerinák lepték el Kuba utcáit

Kuba a legprofibb balerinák országa, ahol egy Omar Robles nevű fotós lélegzetelállító képeket készített táncosokról, amit a Huffington Post is felfedezett. Ezen a helyen a balett az utcán teljesen természetes. Mondjuk olyan alapvető, mint nálunk a töltött káposzta vagy a húsleves egy laktató ebédnél. Oké, ezek durva hasonlatok, de talán így megértitek a lényeget: mindig találni valakit, aki szívből táncol az utcán. Olyan lehet ott élni, mint egy táncos filmben, csak ez nekik természetes. A fotós, Omar így nyilatkozott a képekről:

Az elmúlt két évben mondhatni annak szenteltem az életemet, hogy balett-táncosokat fotózzak a városi környezetükben.

Nézzétek csak, milyen varázslatos képek készültek a balerinákról:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ha nem volt elég a balettból, nézzétek meg, milyen csodás táncos képeken ámult a világ pár hónappal ezelőtt! De hazánktól sem áll távol ez a művészet, amit Leblanc Gergely balettművész példája is bizonyít! A vele készült interjút itt olvashatjátok.

Ajánlott cikkek