Egyéb kategória

A sminkelés bizony nem az alapozásnál kezdődik – Tudjatok meg mindent a prepről!

Ádám témájú napunkon egyértelmű volt, hogy végre a prepről, azaz a bőr előkészítéséről írok nektek! Hogy miért? Mert a sminkelés sem a rúzsozásnál, sokkal inkább „Ádámnál és Évánál”, azaz a legelső lépésnél kezdődik!

vous - 2016.07.26.
A sminkelés bizony nem az alapozásnál kezdődik – Tudjatok meg mindent a prepről!

Sminkesnyelven a megelőzés a bőr előkészítése, ami nem csak abból áll, hogy egy méregdrága bőrkiegyenlítő krémet az arcunkra kenünk. A sima bőrfelszín, az egyenletes bőrkép, a rugalmas bőr sokkal előbb kezdődik. Bőrünk állapotára hatással van étkezésünk, vízívási szokásunk – tudom, mennyire, de mennyire lerágott csont –, stresszkezelésünk és lelkiállapotunk is.

Természetesen nem azt kell elvárni, hogy mindenki makulátlan, tökéletes bőrrel szaladgáljon, azonban a saját adottságainkból érdemes megpróbálni kihozni a maximumot a mindennapok során.

Ne feledjétek: mindig lehet jobb! 

Ha azonnali megoldásra van szükségünk, jönnek a „prepi termékek”, vagyis a bőrt előkészítő sminkszerek. Ráadásul ezek a „jóbarátok” akkor is segítséget nyújthatnak, ha amúgy szinte makulátlan a bőrünk.

arckrém

Találjátok meg a tökéletes arckrémet, amiért rajongani fog a bőrötök!

A nőknek az arcbőrük és bőrük állapota mindennél fontosabb. Szeretünk makulátlanok lenni, és még inkább szeretjük, ha jól érezhetjük magunkat a bőrünkben. Ehhez elengedhetetlen egy jó arckrém, amiben tényleg megbízunk, amit jó érzés viselni, és bőrünk is szereti. S hogy hogyan találjuk meg ezt a jó arckrémet?

Egy korábbi cikkünkből ide kattintva kiderül! 

A prepi termékek elsődleges funkciója, hogy hidratálják a bőrt, ezáltal puhábbá varázsolják azt, így az alapozó könnyebben kenhető lesz, sőt kevesebb is elég belőle. Bőrtípustól függően érdemes mattító terméket választani, ami nem tömít el, csak szabályozza a faggyútermelést. Egy leheletvékony réteget von az arcra, önmagában is láthatóan matt lesz a bőr, az alapozóval pedig kifeszül a bőr. Hát nem csodás?

A bőregységesítő termékek a bőrszínt és a bőrfelszínt egyenlítik ki. A bőrfelszín kiegyenlítése úgy működik, hogy a krém vagy szérum feltölti a ráncokat, kitölti a nagyobb pórusokat, netán apró lyukakat az arcon (bizony, ilyen is előfordul), ezáltal simább bőrképet kapunk. Hála ezeknek a termékeknek az alapozó tovább tart!

Forrás:
iStock

A bőr pirosodását a legnehezebb eltüntetni, de vannak kiváló nyugtató, hűsítő krémek, amelyek segítenek ebben a problémában is. Itt elsősorban a hajszálereket érdemes kezelni, nem enni annyi fűszereset, csípőset, és elgondolkodni azon, mitől gyullad fel a fejünk.

Így nyáron, remélem, mondanom sem kell, a legfontosabb a napvédelem. Hiszek abban, hogy szükségünk van a közvetlen napsugárzásra a D-vitamin miatt, de egy egész napon át tartó program, például esküvő vagy csak a városban rohangálás is igényli a fényvédelmet. A legtöbb színezett hidratáló, BB krém, akár alapozó is tartalmaz fényvédő összetevőket, ez általában elég. Ha extra védelemre vágyunk, vagy az alapozó alá dolgoznánk, akkor egy 50-es faktorú, kifejezetten arcra való napvédő krém segíthet rajtunk. Ne feledjétek: amit a testünkre használunk, az nem az arcra való, még a strandon sem!

naptej

Fényvédőkisokos – így válasszatok naptejet a nyárra!

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos óvnotok magatokat a naptól. Nemcsak strandolásnál kell fokozottan ügyelnetek, hanem a mindennapokban is. Mindezt egyszerű betartanotok, csak tudatosan kell összeállítanotok a nyári neszesszereteket. A két legfontosabb dolog, mely nélkülözhetetlen ebből: a fényvédős ajakápoló és krém. Mondjuk, mi alapján válasszatok.

Fényvédőkisokosunkat ITT olvashatjátok!

Ajánlott cikkek