Egyéb kategória

5 bevált trükk, ami minden nőnek megkönnyíti a nehéz napokat

Ahhoz, hogy nők vagyunk, hozzátartozik a menstruálás is, a vele járó fájdalmakkal nem tartozik a kedvenceink közé. Pár apró trükkel azonban könnyebbé tudjátok varázsolni azokat a bizonyos nehéz napokat is!

vous - 2016.08.02.
5 bevált trükk, ami minden nőnek megkönnyíti a nehéz napokat

A menstruációt talán nyáron még nehezebben éljük meg a nagy meleg miatt, most azonban olyan tippeket és trükköket mutatok nektek, amikkel könnyebben elviselhetitek a piros betűs napokat. 

1. Bugyi

Bizony néha előfordul, hogy egy-két csepp vér kerül az alsóneműtökre, mert későn veszitek észre, hogy cserélnetek kellett volna. A munkahelyen a személyes tárgyaitok között tartsatok plusz bugyikat egy fiókban és hipp-hopp meg tudjátok oldani a váltást. De a legjobb, ha ilyenkor a táskátokban is van bugyi, így mindenhol biztonságban érezhetitek magatokat.

2. Flakon

A görcsös fájdalmakat leghatékonyabban a meleg borogatás vagy  a forró zuhany tudja enyhíteni. Engedjetek tele egy flakont vízzel és melegítsétek fel mikróban, vagy vízforralóból is tölthettek bele vizet. Tegyétek a hasatokra és a Cosmopolitan szerint enyhülni fog a fájdalom pár perc alatt.

menstruáció

Forrás:
pixabay.hu

3. Koffein

Fogyasszatok kevesebb kávét a menzesz ideje alatt, mivel a dehidratáltságot fokozza, ennek köszöhetően pedig erősebb görcsök várhatnak rátok. Cseréljétek a kávét teára, és máris jobb lesz!

4. Nasi

Egy kis édeset, egy kis sósat – ugye, ismerős az érzés? Hogy elkerüljétek az őrült – mondjuk ki – zabálást, készítsetek ki magatok mellé délutánra egy-egy adag nasolnivalót. Épp annyit, amennyit normál esetben is megennétek – így nem eshettek túlzásba.

Forrás:
pixabay.hu

5. Foltok

Ha azt hiszitek, hogy a beszáradt vérfoltoknak köszönhetően búcsút vehettek a kedvenc nadrágotoktól, akkor rosszul gondoljátok. Csupán egy kis szódabikarbóna és hideg víz kell az eltávolításához. Áztassátok hideg vízbe a ruhát, aztán szórjátok rá a szódabikarbónát, majd dörzsöljétek át vele a ruhadarabot. Ezzel a módszerrel pikk-pakk eltűnnek a makacsnak hitt foltok is!

Ajánlott cikkek