Egyéb kategória

Hidzsábot viselő férfiak harcolnak a nők egyenjogúságáért

Igazán szép gesztust tettek az iráni férfiak: hidzsábot kezdtek el viselni a nők egyenjogúságának kiharcolásáért. Náluk ugyanis az 1983-as törvény kimondja, hogy minden nő köteles eltakarni a vállát és a fejét a hidzsábbal. Ez pedig azt jelenti, hogy a „szexuálisan csábító” testrészeik nem lehetnek szem előtt – ez ellen kezdett el küzdeni egy helyi újságíró.

vous - 2016.08.04.
Hidzsábot viselő férfiak harcolnak a nők egyenjogúságáért

Masih Alinejad azt szeretné elérni, a nők maguk dönthessék el, hogy el akarják-e rejteni a testrészeiket, vagy nem. A halbikinis csajok és a hummuszevő pasik után ez végre egy olyan kezdeményezés, aminek fontos üzenete van, hiszen ha megkapnák a választás lehetőségét, az számukra hatalmas szabadságot jelentene.

Ezért hozta létre ez az újságíró a #MenInHijab hashtaget az Instagramon, amivel arra buzdítja a férfiakat, hogy hidzsábban fotózzák le magukat, azt pedig közöljék a közösségi oldalon – írja a Hello Giggles. Ilyen és ehhez hasonló képaláírásokkal töltötték fel a fotókat a férfiak:

Hidzsábot nem hordani nem tiszteletlenség. A tiszteletlenség az a korlátozás, ami az édesanyámat, a húgomat és a többi nőt érinti az országunkban a törvény miatt.

Nézzétek csak, milyen képek érkeztek: 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek