saláta

3 isteni salátarecept édesség utáni sóvárgós estékre

Ha meg tudnám számolni, hány olyan estém van, amikor hirtelen rám jön a sóvárgás valami nagyon bűnös finomság után, akkor az azt jelentené, hogy nem vagyok édesszájú. Pedig sajnos az vagyok. A szerencsém talán abban mutatkozik meg, hogy legalább vagyok olyan leleményes, hogy a sóvárgást valamilyen egészséges falattal küzdöm le. Például salátákkal.

Volt idő, amikor nem tudtam elképzelni, hogy a salátákat lehet szeretni, de akkor még nem tudtam, hogy a salátát nem önmagában szokták enni, mint a kecskék, ráadásul annyiféle van belőlük, hogy igazán bűn lenne nem variálni egymással. Na meg mindenféle más földi jóval. Számomra három finom saláta az igazi megmentő, amihez nem kerestem receptet, mindössze a sóvárgás utáni kétségbeesés kergetett odáig, hogy összekeverjek ezt meg azt, hogy valami ehetőt kutyuljak csoki helyett.

Forrás:
Pexels

Madársaláta tökmagolajjal és más földi jóval

Itt igazából a tökmagolajon van a hangsúly. A tökmagolaj ugyanis elképesztően finom aromát ad minden salátának, nem beszélve arról, hogy mennyire jó hatással van a szervezetre. Hidegen sajtolt olajként feltölti a szervezetet egészséges zsírokkal, elűzi a depressziót, és tele van vitaminokkal. Én legjobban madársalátával szeretem kombinálni, ami mellé paradicsomot és túrót is szórok, ezekkel mennyei párosítás ez a zöld folyékony smaragd.

Répasaláta almával

Amennyire utáltam gyerekkoromban, annyira rákaptam mostanában. Nem kell hozzá különösebb furfang, mindössze le kell reszelnetek a répát és az almát jó apróra. Almaecettel, eritrittel és egy csipet sóval bolondítsátok meg kicsit, hagyjátok állni, hogy összeérjenek az ízek, és már ehetitek is!

Kuszkuszos lencsesaláta rukkolával

Ez már egy laktatóbb változat, vacsoraként, ebédként is megállja a helyét. A kuszkuszt és a lencsét elkészítitek, összekeveritek, és némi kesernyés rukkolával meghintitek. Különlegességét az adja, hogy a koktélparadicsomot darabokra vágva, sózva, borsozva fél óra alatt a sütőben szárítom. Jó, ha ebből minél többet készítetek, mert krémes, édeskés állaga teszi a salátát tökéletessé. Apropó, tudtátok, milyen sokféle lencse létezik

Próbáljátok ki ezeket a salátákat valamelyik este, de ha még több könnyed esti vacsorára vágytok, itt érdemes körülnéznetek!