talp sarok láb

3 természetes házi praktika, hogy pihe-puha legyen a sarkatok

Eléggé kiábrándító látvány, amikor sétálunk az utcán, és a sok divatos szandálból kiszáradt, repedezett sarkak tárulnak elénk. Ez az állapot nemcsak csúnya, hanem az egészségetekre is veszélyes, ha ugyanis nem kezelitek időben, akár gyulladásba is torkollhat.

Egész éves probléma, mégis csak 3-4 hónapig zavarja a nőket igazán. Na, miről lehet szó? Hát a sarokrepedésről. Ezt a témát párhuzamba állíthatnánk a bikinialakkal, hiszen pontosan annyira és addig hat meg minket, mint az. Tisztelet a kivételnek, persze.

Forrás:
Pixabay

Lányok, ne legyetek igénytelenek, higgyétek el, mindenféle sarokcsiszoló nélkül is lehet szép és egészséges a lábatok! A krémeken kívül például ezektől:

Citrom

A citrusfélék az élet számtalan területén hasznosak, mind belsőleg és külsőleg, mind a takarítás folyamán. Ez esetben a citrom lesz a segítségetekre, mely lágyítani fogja a durva bőrötök, ha így használjátok:

 • Egy tál meleg, de nem forró vízhez öntsetek pár evőkanál citromlevet, áztassátok ebben 10-15 percig a lábaitokat.
 • Töröljétek szárazra, és reszeljétek le az elhalt sejteket.
 • Mossátok meg a lábatokat, itassátok le a vizet róla, és készen is vagytok.
Forrás:
Pixabay

Olajok

A különböző növényi olajok, mint az olíva, a szezám, a kókusz vagy bármely másik, remek ellenszerei lesznek a száradt résznek. Zsírosságuknak köszönhetően táplálják a problémás területet, nyugtatják a gyulladást. Fontos, hogy erre a módszerre rá kell készülnötök, ugyanis pici macera lesz vele.

 • Meleg, szappanos vízben áztassátok a lábaitokat, míg azok kellően fel nem puhulnak.
 • Töröljétek tisztára, és – például egy habkő segítségével – dörzsöljétek le az elhalt bőrréteget.
 • A választott olajjal alaposan kenjétek be a tappancsaitokat, és bújtassátok őket zokniba.
 • Így feküdjetek le, és csak reggel szedjétek le őket, hogy az olaj ki tudja fejteni a hatását, de közben ne kenjen össze mindent.
Forrás:
Pixabay

Rizs + almaecet + méz

Az utolsó módszerhez már nem elég egy alapanyag, alkotnotok kell egy pakolást. Három összetevőre lesz szükségetek: rizsre, almaecetre és mézre.

 • A rizst törjétek össze még apróbbra, mint amilyen eredetileg, és öntsétek egy tálba.
 • Mehet hozzá pár evőkanál méz, és csak azután az almaecet. A cél az, hogy egy sűrű masszát kapjatok.
 • Áztassátok ki a lábaitokat, radírozzátok le a felesleget, és az elkészült keveréket vigyétek fel a sarkaitokra.
 • Lehet, nehéz lesz, ám így kell kibírnotok minimum 20 percet. De ezalatt újra és újra átmasszírozhatjátok a területeket.
 • Az idő leteltével öblítsétek le az egészet, és egy tiszta törölközővel itassátok fel a vizet.
szandál lábbeli cipő

Ha sarkatok újra a régi, jöhetnek azok a szandálok!

Divatimádó szerkesztőnk, Nóri nem feledkezett meg az idei nyár legtrendibb lábbelijeiről, ráadásul most elég vagányra sikeredett az összeállítása. Azt biztosan ti is tudjátok, hogy a statement kiegészítők, táskák viselése évek óta csillapíthatatlanul hódít. De mit szólnátok, ha most picit lejjebb, a lábatokról köszönne vissza a stílus? Bevállaljuk: legyen ez az nyár a statement szandáloké! Ha elképzelésetek sincs, miről beszélünk, itt eláruljuk!