Egyéb kategória

„Ő életem szerelme. A legjobb barátom. Ő a mindenem” – Shane Tusup gyönyörűen beszélt Hosszú Katinkáról

Shane Tusup csak segíteni szeretett volna kedvesének, aki akkor maga alatt volt. Így indult a három olimpiai aranyat hozó love story, ami azóta is tart... 

vous - 2016.08.15.
„Ő életem szerelme. A legjobb barátom. Ő a mindenem” – Shane Tusup gyönyörűen beszélt Hosszú Katinkáról

Hosszú Katinka férje és edzője az M4 Sportnak beszélt a kapcsolatáról, Katinka bámulatos teljesítményéről és arról, mit várnak a jövőtől. Shane Tusup szerint az úszónő 400 méteres vegyesúszásban elért eredményéért dolgoztak az elmúlt négy évben.

„Minden összeállt, nem követett el hibát. Ez az, amiért négy éven keresztül dolgoztunk. A világbajnokságokon, az Európa-bajnokságokon és minden kisebb versenyen, amikor úszott, minden apró részletet be tudott gyakorolni. Jó volt látni ezt az egészet, ahogy összeállt ez az emberfeletti teljesítmény, amivel semmissé tette az addigi világcsúcsot. Nagyon sokat dolgoztunk az önbizalmán, hogy elhiggye, képes rá. Elkezdte elfelejteni a sikertelenebb időszakot, és csak a saját teljesítményére koncentrált. Ez egyre jobban ment neki és kezdtek összeállni a dolgok.”

Forrás:
AFP/ Europress képügynőkség

De persze van, ami ennél is fontosabb: az, hogy Katinka a versenyzés minden percét élvezte.

„Katinka élvezte mindezt. Kimozdították az edzések egyhangúságából. Mint egy kosaras. Ő is a meccset élvezi, mert akkor végre nem csak edzeni kell. Ez lehetővé tette, hogy ne csak egy nagy versenyre koncentráljon egész évben. Ez rengeteg önbizalmat adott neki, hisz ez ugyanaz a négyszáz és kétszáz vegyes, vagy kétszáz és száz hát, amiben már annyiszor versenyzett.”

Forrás:
Facebook/ Katinka Hosszu

Shane a házasságukról is beszélt. Elmondta, mit jelent számára Katinka, amitől mi teljesen elolvadtunk:

Ő életem szerelme. A legjobb barátom. Ő a mindenem. Örülök, hogy részese lehetek ennek az utazásnak.

Azt mondtam neki négy éve, hogy ha kell, a továbbiakban én leszek az edződ, segítek neked a programodban. Segíteni akarok neked, nem érdekel, hogy mi lesz a munkám. Ha csak arra van szükséged, hogy valaki kikapcsolódjon veled, akkor ezt fogom tenni. Ezt a mai napig fenntartom. És ha úgy döntene, másik edzővel folytatná, abban is támogatnám” – igaz, ez utóbbihoz hozzáfűzte, nagyon sokat jelent számára, hogy részese lehetek ennek a történetnek.

„Ha külön-külön értük volna el mindezt, nem lenne ugyanaz, mint így együtt csinálva. Az elmúlt négy év, a hullámvölgyek, amiket átéltünk. Mindenben osztoztunk, és egyszer majd szeretném megosztani a gyerekeinkkel, mit ért el az anyukájuk” – mondta Shane.

hosszu-katinka

Kapcsolatuk bonyolult, de nem egészségtelen – Mit tanít nekünk Hosszú Katinka és Shane Tusup?

Hosszú Katinka a 2012-es londoni olimpián nem úgy teljesített, mint ahogy várták tőle, és ahogy ő várta magától: 400 méter vegyesen számítottak rá a dobogó legfelső fokán, de végül csak a negyedik helyen végzett – ezután döntöttek úgy a barátjával, azóta férjével, hogy régi edzőjét lecserélve szorosabbra fonják a kapcsolatukat, és Shane Katinka edzője is lesz. A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok!

Ajánlott cikkek