Egyéb kategória

Hoppá! A lusta emberek a legokosabbak?

Inkább a TV vagy a gép előtt relaxáltok, mint hogy összepakoljatok? Nos, van számotokra egy jó hírem: elméletileg ti az átlagosnál is okosabbak vagytok. Na nem azért, mert arra van eszetek, hogy lustálkodjatok! De akkor mégis mi állhat a hátterében?

vous - 2016.08.17.
Hoppá! A lusta emberek a legokosabbak?

A lustaság hódít most a ruhatrendben is. A Floridai Egyetem kutatói pedig egy kísérletben bizonyították, hogy a lusta emberek okosabbak, mint azok, akik nem restek elvégezni például a házimunkát – írja a YourTango. A kutatók két részre osztották a tesztcsoportot: azokra, akik szorgalmasak és aktívabbak, valamint azokra, akik inkább a semmittevést preferálják, és csak a gondolkodást részesítik előnyben.

A két csoportnak monitorokat osztottak ki – valószínűleg Fitbit monitorokat, de ezt nem erősítették meg –, majd 7 nap múlva minden eredményt összesítettek ezek segítségével. Ezek a kis kütyük kimutatták, hogy a „gondolkodók” kevésbé aktívkodtak, mint azok, akik inkább cselekszenek, és nem agyalnak. Vagyis azt a következtetést vonták le, hogy az okosabb emberek sokkal lustábbak, mint az átlag. Ők azok, akik az üldögélést, az olvasást, pihenést kedvelik, és kevésbé foglalkoznak a kupival.

Forrás:
pexels.com

A kevésbé intelligens emberek olyanok, hogy inkább megmásszák a legmagasabb hegyet is

– mondják a tudósok.

Ha ti nem vagytok lusták, ne vegyétek magatokra a fenti szavakat! Nincs abban semmi rossz, ha szeretitek a rendet. Sőt, az, hogy nem fekszetek egész nap a gép előtt, nem jelenti azt, hogy buták lennétek. 

Ajánlott cikkek