Egyéb kategória

Sziporkázó szépség – Vállaljátok be a durva csillámos sminket a tűzijáték napjára!

A csillám idén újra divatba jött, a nyár és a fesztiválok elengedhetetlen kelléke. Hajra, testre és persze arcra is tesszük mint smink vagy a sminkünk kiegészítése. A tűzijáték napján mi mással is készülhetnénk, mint egy durva csillámos sminkkel? Ragyogásra fel!

vous - 2016.08.20.
Sziporkázó szépség – Vállaljátok be a durva csillámos sminket a tűzijáték napjára!

A kozmetikai ipar kifinomultsága mindenre kiterjed, legyen szó az alapozók textúrájáról, a szemránckrém összetevőiről és persze a csillámok méretéről. Emlékszem arra, amikor tinikoromban (közel 20 éve) a gél állagú, óriási csillámokat kentük az arccsontunkra… a tinidiszkóban talán menő is volt, de ez a korszak szerencsére véget ért. 

Napjainkban a csillám mikroméretűre őrölt, nagyon finom, por állagú termék. Egy színben is kapható, ám azok a legszebbek, amiket több színből állítanak össze, vagy amelyek fény hatására más színben pompáznak, irizálnak. Kész sminkre téve, kiegészítő elemként is használhatjuk, de önmagukban is.

csillám smink a hétköznapokra

Legyen csillámsminked egy szimpla hétfőn is!

Az egyik kedvenc sminkem titka a dupla tusvonal. Most a „szokásos” fekete tusvonal fölé került egy csillámos csík, ami úgynevezett multidimenzionális csillámokból áll. Az alapja arany, és ahogy ráesik a fény, ezer színben játszik. Részemről hétköznapra is mehetne ez a smink, miért ne mutathatnánk meg ezt a vagány énünket egy szimpla hétfőn?

Ide kattintva megtudhatod, hogyan készítettem, és még sok-sok hasznos dolgot megtudhattok a csillámporról.

Mire lesz szükségetek a csillámos sminkhez?

Forrás:
Hámori Zsófia

Natúr szemhéjra nem fog tapadni, de még akkor sem lesz jó, ha csak korrektort rakunk alá. A szemhéjbázis használata a minimum, mivel ennek krémessége megfelelő alapot ad a csillám szemcséinek. Jó eséllyel nem fog csíkban összeállni a szemhéjon, de a dolgok ennél összetettebbek: a tartósság függ a szemhéj zsírosságától, ami viszont egyénenként változó. Lehet, hogy elsőre nem találjuk meg a számunkra ideális megoldást, de ahogy az életben, úgy a sminkelés során is keressük az egyre jobb megoldásokat. 

Amit biztos pontként tudok ajánlani, az a csillámragasztó, amely színtelenre szárad, vagy csillámalap. Külföldön kapható, kellemes krém formájában, amit bázisként a szemhéjra rakunk. Érdemes hozzájuk lemosót is venni, ami olajosságánál fogva feloldja ezt az erős ragasztást, így a leszedés bőrbarátabb lesz – tudni kell, hogy ez azért megviseli a szemhéj vékony bőrét, de kibírható, és megéri a látvány miatt. Ha nem tudunk ilyet beszerezni, és nincs nálunk szemhéjbázis sem, akkor használjunk szemhéjtust, amibe szintén szépen beletapadnak a csillámok. Bármelyiket is választjuk, a csillám a helyén marad, nem fog lepotyogni, nem veszít majd fényéből.

Csillogós smink

  1. Először szürke füstös szemet készítettem a VOUS szenior szerkesztőjének, Violának. Ebbe ujjbeggyel feltapogattam a csillámokat. Multidimenzionális, vagyis ezer színben játszó csillámot választottam. Ezen a módon enyhébb lesz a csillogásfaktor.
  2. A csillámok leszóródása elkerülhetetlen, az arcunkról a legegyszerűbb egy celluxcsíkkal leszedni. A művelet fájdalommentes, a ragasztóra rátapadnak a csillámok, és jöhet az alapozás, valamint a smink további részei.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Durva csillámos smink

  1. Ilyen a csillámsmink, ha ragasztóval visszük fel. Belekeverjük a ragasztóba a csillámot, majd felkenjük a szemhéjra. A száradás néhány perc, a végeredmény pedig tömör csillámgyönyör. Csak hogy lássátok, milyen a „durva csillámos smink” verzió.
  2. Tusvonallal kontúroztam a felső szempillasorban, az alsó szemhéjon füstös hatású satírt készítettem, a vízvonalat is áthúztam feketével. Az arc enyhe árnyalást kapott, az ajkakat natúr színűre hagytam.

Forrás:
Hámori Zsófia

 

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

 

Forrás:
Hámori Zsófia

 

füstös csillámos smink

Így készül a tökéletes füstös smink – csillámmal

Bár ez a smink szilveszterre készült, a füstös smink örök, nem tudtok hibázni vele. Mindenkinek jól áll, és minden nő vágya, hogy legalább egyszer az életében ilyen sminkje legyen. Sokkal könnyebb ügy, mint gondoljátok. Ráadásul csillámmal megbolondítva lesz igazán különleges.

Ide kattintva lépésről lépésre elkészíthetitek Emcsi sminkjét.

Ajánlott cikkek