Egyéb kategória

5 mítosz a kristályokról, amikről lerántjuk a leplet

A kristályokkal az emberek úgy vannak, hogy vagy hisznek bennük, vagy nem. Vannak, akik szerint jó hatásaik vannak, csak ők nem érzik. És leginkább szkeptikusak, mert szerintük a kristályok körül burjánzó állítások hülyeségek.

vous - 2016.09.05.
5 mítosz a kristályokról, amikről lerántjuk a leplet

De nézzük csak, mit gondolnak a szkeptikusok a kristályok jótékony hatásairól és működésükről. Kristálymítoszok és cáfolataik következnek most, a Mindbodygreen szakértőjének jóvoltából.

„Nincs olyan, hogy jó és rossz energia”

Természetesen van! Induljatok csak ki a saját életetekből. Biztosan fel tudtok idézni néhány energiavámpír embert a környezetetekből, akikkel ha túl sok időt töltötök, akkor lemerültök és lehangoltak lesztek. Ez fordítva is igaz, az optimista barátok feltöltenek benneteket, ha sok időtt töltötök velük. Biztosan emlékeztek arra is, milyen mássá vált a környezetetek, amikor egy rendkívüli hírt osztottak meg veletek. Az energia hatamas dolog, ami áramlik körülöttetek. A kristályok segítenek a rossz energiákat jóra fordítani.

„A kristályok csak kamukövek!”

Kamukövek?! A kristályok régóta a természet részei. Nemrég találtak Ausztráliában 4,4 milliárd éves kristályokat! Képzeljétek el, mennyi energia haladt át azon a kristályon! Ezek nem mesterségesen készített kövek.

Forrás:
pexels

„A kristályok nem csinálnak semmit”

Ez nem igaz. A kristályok rezgéseket bocsátanak ki magukból, amivel a rossz energiát jóvá változtatják. Ezáltal hatással vannak az életetek bizonyos területeire. A rózsakvarc például az érzelmi és baráti kapcsolataitokat erősíti. Minden kristálynak megvan a maga területe, amit ha jól használtok, segíteni fog benneteket akár abban is, hogy elérjétek a céljaitokat.

„Kristályok = varázslat = kamu”

A kristály nem varázsol. Hatással van a rezgésével a környezetre, de ez nem varázslat. Tudományosan alátámasztották már, hogy ez egy létező jelenség, így nem lehet kamunak sem nevezni.

„Minél szebb a kristály, annál erősebb”

Dehogy! A kő szépségének semmi köze nincs a hatásához. Durva, polírozott, vágott, fekete, rózsaszín, mindegy, ugyanolyan erővel bírnak! Egyedül aszerint válasszatok követ, hogy milyen hatást szeretnétek elérni vele. Tudtátok, hogy a kövek még a virágoskertetekben is jó hatással vannak a növényeitekre? Olvassátok csak!

Ajánlott cikkek