Egyéb kategória

Kész káosz a reggeli készülődés? Tippek és trükkök a VOUS-lányoktól, hogy simán induljon a napotok

Sajnos be kell vallanunk, hogy mi, VOUS-lányok sem vagyunk superwomenek, na jó, közülünk néhányan igen! De nekik is sokszor meggyűlik a bajuk a reggeli készülődéssel, hát még a reggeli keléssel. Szerencsére jól ismerjük már magunkat, így az évek során mindannyian kialakítottuk már a reggeli rutinunkat, amit több-kevesebb sikerrel – a saját, illetve kollégáink érdekében is – igyekszünk betartani.

vous - 2016.09.13.
Kész káosz a reggeli készülődés? Tippek és trükkök a VOUS-lányoktól, hogy simán induljon a napotok

Ha ti is a káosz királynői vagytok reggelente, akkor ne várjatok az újévre! A fogadalmak helyett saját, szuper trükkjeink segítségével igyekszünk könnyíteni a reggeleiteket. Vigyázz, kész, kelés!

letoltheto-munkaszervezo

Nincs többé elfelejtett feladat! – Letölthető munkaszervező káoszkirálylányoknak

„Ti vagytok a káosz királynői, vagyis folyton megfeledkeztek fontos határidőkről, találkozókról és telefonszámokról? Hiába az online naptár, az emlékeztetők hada… Jó hírem van: nincs többé lekésett meeting vagy elfelejtett fodrász! Töltsétek le ezt a szupercsinos munkaszervezőt! Amellett, hogy folyton szem előtt lehet, szépen dekorálja a szobátok falát. Ha pedig szívesen magatokkal vinnétek, csak hajtogassátok össze, és mehet is a füzetetekbe vagy könyvetekbe.” 

A VOUS munkaszervezőjét itt tölthetitek le.

Szenior szerkesztőnk, Mojzi a mosogatásnál csak a reggelt gyűlöli jobban

„Ez a kelés dolog nekem valahogy sosem ment. Gyerekkoromban mindig azt mondták a szüleim, ahogy öregszik az ember, egyre kevesebb alvásra van szüksége. Hát az van, hogy habár nem vagyok már mai csirke, kakas meg pláne nem, nekem a reggeli kelés valahogy sosem jön össze úgy, ahogy szeretném. Így én vagyok az egyik késős a csapatból. Hogy minden percet, sőt másodpercet alvással tölthessek reggel, inkább baglyoskodom este, és mindent, de mindent előkészítek másnapra, amit csak lehet.

Kávé, víz, csésze, táska, ruha, mind-mind elő-, illetve bekészítve.

Mojzi és Viola már szinte versenyszerűen űzi a késést, bár legtöbbször döntetlenre sikerül a mérkőzés!

Szintén szenior szerkesztőnk, Viola még csak meg sem próbálja tagadni, hogy a reggelekkel nem ápol jó barátságot

„Nekem nagyon komoly problémáim vannak a korán keléssel, ezért szinte mindig késve kelek az eredeti tervhez képest. Reggel viszont 15-20 perc alatt el tudok készülni. Ennek érdekében este – Mojzihoz hasonlóan – „rendezem a soraimat”: megnézem, kell-e vasalni a ruhát, amit másnap szeretnék felvenni, ha kell, akkor este kivasalom, összekészítem a cuccaimat, és ha valamit meg kell csinálnom, azt este teszem meg. A telefonomhoz nem nyúlok hozzá az indulás pillanatáig: e-mailezéssel, facebookozással nem húzom az időmet, ezt inkább a BKV-útra hagyom, annyival is előrébb vagyok.”

Forrás:
iStock

Fotósunk, Anna mindig előre tervez, és sminkelés közben reggelizik!

„Én is már előző nap összeállítom, hogy mit veszek fel. Mindig 10 perccel korábbra állítom az ébresztőt, hogy beleférjen egy szundi. Nekem a sminkelés a legtöbb idő reggel, így 5 perc alatt felöltözöm, bedobom a kenyeret pirulni – vagy a zabkorpát tejbe, hogy addig is ázzon. Sminkelés közben megreggelizem, így azt is le tudom zavarni elég hamar. Általában 20-30 perc alatt minden megvan.

Szerkesztőnk, Nóri az időjáráshoz köti a reggeli kelést, és rengeteget tervez

„Előre előkészítem a ruhákat, a táskámat, a reggelit-ebédet. Nem húzom reggelizéssel az időmet. Az e-maileket a villamoson kezdem el megnézni. Ja, és minden este csekkolom a másnapi időjárást, és ha látom, hogy bizonytalan (talán esős, talán hideg), akkor 10 perccel korábban kelek, hogy újratervezhessem a szettet. #mindentmegtervezek”

smink

Vigyázz, kész, ragyogás! – Igazi csodafegyver a nyolcperces smink

Indítsátok a napot csillogó tekintettel, és legyen tiétek a nap mosolya! Reggelente mindössze nyolc percet adjatok magatoknak: gyakoroljátok be a következő sminktechnikát, amivel előhozhatjátok a legszebb arcotokat!

Korábbi cikkünket itt találjátok, amiben sminkesünk, Detti mindent lépésről lépésre elmagyaráz!

Szerzőnk, Andi a korán kelés nagymestere

„Keljetek inkább korábban, így nem fullad káoszba a reggel. Mindig reggelizzetek, és azt lehetőleg nyugisan tegyétek! Én például általában olvasok közben. Ha egy pohár vízzel kezditek a napot, szinte egyből felébredtek, és persze szedjetek vitamint, attól is összeszedettebbek lesztek. A reggeliteket még előtte lévő nap készítsétek elő – legalább nagyjából –, meg azokat is, amiket vinni fogtok magatokkal. Megéri korábban kelnetek kicsivel, hogy nyugisan induljon a nap. Mondjuk engem a kora reggeli edzés is helyredob egy kicsit.”

Főszerkesztőnk, Eszter a korai fekvést preferálja

„Most fogok visszatérni arra, ami egyszer már bevált: időben lefekszem aludni. (Éjfél előtt, lehetőleg 10 és 11 között.) Ha ez megtörténik, akkor időben kipattan a szemem. Már este eldöntöm, másnap mit veszek fel, de van egy tuti szettem végszükség esetére, amiben mindig jól érzem magam, és nem kell rajta gondolkoznom.

A kávé alap, az ötperces reggeli alap – zabkása és müzli forever –, enélkül nem tudok elindulni, de a sminkelés kimaradhat.

Ha napközben sem vagytok a topon, szerzőnk, Emcsi a következőket tanácsolja nektek

„Kezdjetek el előre dolgozni már otthonról. Ha van egy kis időtök – például ha hamar elkészültetek –, akkor ne a Facebookot pörgessétek oda-vissza, hanem csináljatok meg apró dolgokat, amik megkönnyíthetik a munkátokat.”

Ajánlott cikkek