„Amikor a párod volt barátnője besétál a buli közepébe” – őszinte gondolatok és a láthatatlanná tévő köpeny

El tudjátok képzelni, milyen az, amikor először találkoztok a szerelmetek exével? Ráadásul mindez egy buliban történik, ahol mindenki ismeri és szereti. Akkor most hogyan kellene viselkedni? A VOUS olvasója, Szécsi Mónika vendégszerző felhívásunkra küldte a következő írást. Olvassátok el az ő történetét.

Házibuli a baráti társasággal. Egy kis főzőcskézés, némi alkohol, dübörgő zene – minden, ami kellhet egy jó hangulatú közös estéhez. Mosolygás, nevetés, egymás ugratása. Egészen addig, amíg meg nem látod őt.

Az ex besétál a buli közepébe.

Továbbra is mosolyogni kellene, de valahogy nem megy. Hiszen ez a régi baráti társaság, ami akkor is volt, amikor te még nem. Mindenki megörül neki, te pedig lefagyva, egy vicsorral az arcodon követed az eseményeket. A többiek ölelgetik, üdvözlik, elmondják, hogy milyen jó, hogy ott van, hogy el tudott jönni. Neked meg az zakatol a fejedben, hogy itt a pillanat, amikor Harry Potter láthatatlanná tévő köpenye valahonnan előkerült, és valaki pont rád terítette.

Forrás:
iStock

Földbe gyökerezett lábbal figyeled, ahogy feléd közelít. Tudod, hogy most be fogtok mutatkozni egymásnak, de legszívesebben elrohannál. Azt is érzed, hogy mindenki követi a szemével, majd rád pillant, hogy lássa, mi is fog történni. Bájos mosollyal elmotyogod a neved, míg ő megkérdezi, hogy szólíthatna-e a kedvenc beceneveden, amit csak a kiváltságosoktól szoktál hallani. Rábólintasz, mert nem akarsz jelenetet.

Majd kapsz két puszit is, hiszen mégiscsak most lettetek „barátnők”.

Senki nem érzékeli a hangulat igazi változását, csak te. Továbbra is állsz, mosolyogsz, kortyolsz a kezedben lévő italból, nevetsz, amin a többiek is. De a mosolyod már nem őszinte, az italod keserű, a nevetésed hamis és felszínes. Mert a történetek már nem olyanok, amik mostanában voltak, esetleg, amit átéltél. Ezek már a múlt pillanatai, amikor te még nem voltál, amikor más kötötte össze az embereket körülötted. Olyan sztorikat hallasz, ahol tudod, hogy a melletted álló férfi, valamint a veled szemben álló nő egy pár volt. Együtt élték át, összeköti őket.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! ;) Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Nagyot sóhajtasz, hiszen mindez ellen nem tehetsz semmit. Tehetetlenségre vagy ítélve az ilyen esetekben, ha nem akarod, hogy rád aggassák a féltékeny és kissé őrült aktuális barátnő címkét. Mert vajon mit gondolnának rólad, ha a téma közepébe vágnál, valami teljesen másról kezdenél el beszélni? Ugye. Csak akkor jöhetsz ki rendesen a szituációból, ha csendben fohászkodsz, hogy valaki észrevegye a szenvedésedet.

Egy apró kézszorítással jelzed a párod felé, hogy neked ez kellemetlen. Hatalmas, bocsánatkérő szemekkel néz rád. Ő pontosan tudja, hogy ez a téma neked kellemetlen, de túl sok a szószóló, hogy kimenthessen. Átölel, ad egy puszit, amitől kicsit megnyugszol. Már együtt keresitek a kiutat a helyzetből. Ha szerencsétek van, megment a házigazda. Észreveszi a dolgot, elhív mindenkit a megterített asztalokhoz, ahol messze kerülsz az extől és a történetektől. Hálás mosolyt küldesz felé, a szeméből kiolvasod, hogy máskor is megteszi.

Leültök a tányérok mellé, igyekszel megnyugodni. Ebben a pillanatban pedig egyetlen nyugtató hat tökéletesen: feléd hajol, magához húz, és a füledbe suttogja:

Szeretlek!

Michaletzky Luca

Én és a pasim exe – mit mond a VOUS pszichológus szakértője, Michaletzky Luca?

„Először is tisztázzuk, hogy párunk exével nem kötelező jóban lennünk. Teljesen természetes, ha kényelmetlenül érezzük magunkat a jelenlétében, és semmi kedvünk barátkozni vele. Azért az alapvető udvariassági szabályokat tartsuk be, de ha normális emberekről van szó, akkor sem párunk, sem ő nem fogja elvárni tőlünk, hogy legjobb barátnők legyünk – egyébként neki valószínűleg hasonlóan feszélyező a helyzet. Annak a kapcsolatnak valamiért vége lett, és a szerelmünk most velünk van. Békéljünk meg a helyzettel!”