Egyéb kategória

Azonnal ki akarjuk próbálni a sarkifényszobát!

Ha csak meghallom a sarki fény szót, máris eszembe jut az a gyönyörű látvány, ami a képeken visszaköszön. Irigykedem azokra az emberekre, akik ezt testközelből láthatják. És most már irigykedem a japánokra is.

vous - 2016.10.07.
Azonnal ki akarjuk próbálni a sarkifényszobát!

Nemcsak én, hanem a The Creators Project szerzői is irigykednek most az Akitában élőkre és az odalátogatókra. Hiszen ha a sarki fényről van szó, akkor egyből Izlandra gondolunk, ahonnan mesés látvány élőben végignézni, de most már a a japánok is gyönyörködhetnek a sarki fényben.

Forrás:
The Creators Project

Nem, nem a világ egyensúlya borult fel és költözött arrébb a jelenség, hanem Akitában a TDK Múzeumban egy interaktív kiállítást hoztak létre. El tudjátok képzelni? Egy szoba, ami csakis a sarki fényekről szól testközelből. Sétálhatunk a fények között, megérinthetjük őket és láthatjuk azt a mágnesességet, amit szabad szemmel ugyan nem látnánk, de nélküle nem is lenne ilyen csodás élményben részünk. Az egész szoba azonnal reagál az emberekre és életre kel. És ami a legjobb benne: hiába vagytok egyszerre többen a teremben, garantáltan nem ugyanaz lesz az élményetek. 

Forrás:
The Creators Project

Forrás:
The Creators Project

És ha nem hisztek a képeknek, akkor itt van egy videó is róla:

Objektum doboz

Hát nem bámulatos?

Ajánlott cikkek