edzés felszerelés edzőszett

Egy tuti trükk: így mossátok ki a ruháitokat edzés után!

Sajnos szembe kell néznünk a szomorú ténnyel: edzés után a ruháink nem illatosak. Na jó, lényegében elég kellemetlen a szaguk. Most azonban itt egy szuper trükk, amivel az edzőruháinkat újra frissé és illatossá varázsolhatjuk pillanatok alatt.

Mi okozza a kellemetlen szagot?

A baktériumok. A jó hírünk azonban az, hogy megállíthatjátok őket! Az első dolog, amit meg kell tennetek, ha hazaértek edzés után, az, hogy a nedves ruhátokat NE dobjátok be rögtön a szennyesbe! Levegőztessétek őket egy kicsit, mielőtt bedobjátok a többi ruhához – írja a Hello Giggles.

Forrás:
iStock

Hogyan mossuk ki őket?

Az első és legfontosabb: fordítsátok ki őket! A ruhákon lévő szennyeződések 70%-a láthatatlan: ilyen az izzadság, az elhalt hámsejtek és a faggyú, amivel a ruhátok belső része érintkezik folyamatosan.

mosógép mosás

7 baki, amit minden háziasszony elkövet mosásnál

Ha azt szeretnétek, hogy a ruháitok sokáig szépek és tiszták maradjanak, a legfontosabb dolog, hogy megtanuljátok, hogyan kell őket mosni. Most összeszedtem nektek azokat a leggyakoribb hibákat, amik tönkretehetik a kedvenc farmereteket vagy blézereteket. Ezekre figyeljetek nagyon, ha legközelebb mostok!

A teljes cikket ide kattintva elolvashatjátok.

Használjuk/ne használjuk 

Ne használjatok sok mosóport! Ez ugyanis azt eredményezheti, hogy túl sok lesz a hab, ami miatt a szennyeződések letapadhatnak a ruhákon – ez pedig ahhoz vezethet, hogy a ruhák még piszkosabbak lesznek, mint mosás előtt. Ne használjatok öblítőt sem! Ez talán furcsán hangzik, de így van, ugyanis az az öblítőréteg a ruhán szuper hely lehet a baktériumoknak, amik a kellemetlen szagokat okozzák. Szóval akkor lesztek a legillatosabbak, ha egyáltalán nem használtok öblítőt. De a tökéletes képlet még egyszer:

Kevés mosópor + SEMMI öblítő = tiszta, friss és illatos edzőruha