Egyéb kategória

Ismerjétek meg a világ egyetlen barna pandáját, Qizait!

Qizai, az állatvilág egyik szupersztárja bebizonyította, hogy ha pandákról van szó, nem minden fekete-fehér. Ez a mackó ugyanis az egyetlen a fajtájában, aki a már megszokott sötét foltok helyett barna bundával hódít, és egyszerűen lehetetlen ellenállni neki!

vous - 2016.10.17.
Ismerjétek meg a világ egyetlen barna pandáját, Qizait!

Nem volt egyszerű gyerekkora a barna pandának, anyja ugyanis magára hagyta, társai pedig megállás nélkül piszkálták. Ő ugyanis nem olyan, mint a többiek – és nem csak külseje miatt tűnik ki közülük. Qinzai most 100 kiló környékén van, és naponta 20 kiló bambuszt eszik. Hogy minden a lehető legszuperebben menjen nála, gondozója már reggel 6-kor felkel a mackó reggelije miatt, napi szinten 18 órát tölt vele, és még éjfélkor is beugrik hozzá egy utolsó ellenőrzésre, csak hogy biztosan jól aludjon.

Objektum doboz

„Sokkal lassabb, mint a többi panda, de aranyosabb is – mondta a férfi a MailOnline-nak. – Minden pandát elneveztünk. Amikor kimondjuk a nevüket, a fekete-fehér medvék rögtön felismerik, és gyorsan odajönnek hozzánk, de Qizainak általában több időre van szüksége, hogy észrevegye ezt.”

Objektum doboz

Emiatt most Qizait a többiektől elszeparálva nevelik, de ahogy idősebb lesz, mindenképpen szeretnének neki társat találni. A rezervátum dolgozói abban reménykednek, hogy a bocsokat vizsgálva rájöhetnek, mitől lett ilyen különleges színe a mackónak.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A mi szívünket teljesen elrabolta a barna pandamaci. <3

Ajánlott cikkek