Egyéb kategória

Új részletek a halálos Tinder-randi tárgyalásáról

Két évvel ezelőtt Warriena Wright lezuhant egy 14. emeleti lakás erkélyéről, miután megpróbált elmenekülni egy rosszul sikerült Tinder-randiról. Partnerét gyilkossággal vádolták meg, a tárgyalás pedig a múlt héten kezdetét vette – olvasható a news.com.au oldalán.

vous - 2016.10.20.
Új részletek a halálos Tinder-randi tárgyalásáról

Ahogy azt már mi is megírtuk, a lány még a Tinderen ismerkedett meg Gable Tostee-val, egy közösen eltöltött nap után pedig a srác lakásán tervezték befejezni az estét. Egy idő után viszont konfliktus alakult ki köztük, dulakodni kezdtek egymással, a férfi pedig kizárta a lányt az erkélyre, aki, miután megpróbált minél hamarabb elmenekülni a helyszínről, megcsúszott, és a mélybe zuhant.

A férfit gyilkossággal vádolták meg, a tárgyalások pedig jelenleg is zajlanak, az esküdtszék azonban nehezen hozza meg a döntést. Ez már a negyedik nap, hogy visszavonultak alaposan megfontolni a kérdést, eddig ugyanis nem sikerült közös nézetre jutniuk. Az elmúlt egy hétben több kérdés is felmerült bennük, amivel a bíróhoz fordultak, hogy teljes képet kapjanak az estéről.

Objektum doboz

1. Hány éves volt Tostee a történtekkor?

A bíróságtól viszont azt a választ kapták, hogy a férfi kora nem fontos a bizonyítékok szempontjából, és nem szabad bármiféle következtetést levonniuk ebből.

2. Mi volt az a tárgy, amit Tostee a kezében tartott, miután elhagyta a lakást?

A halálos baleset után Gable eljött az otthonából, sétálgatott az utcán egy órát, majd vett magának egy pizzát, egy róla készült felvételen pedig jól látszik, hogy valamilyen hosszú fémtárggyal a kezében hagyta el a lakást. Justice Byrne, a bíró, azt felelte a kérdésre, hogy csak a tárgyaláson bemutatott információkra alapozzanak, és ne spekuláljanak a bizonyítékokról.

3. Warriena mennyire volt ittas, és mennyire játszott szerepet ez abban, hogy a mászás racionális ötletnek tűnt?

Justice Byrne szerint fontos kiemelni, hogy a nagymértékű alkoholfogyasztás kihat a gondolkodásra, és az ittas emberek sokszor csinálnak olyat, amit józanon nem tennének. Az alapján, amit megivott Warriena, fennáll az esélye annak, hogy az alkohol miatt döntött a mászás mellett.

Az internetre egyébként felkerült egy részlet a hangfelvételből, amit a férfi még aznap éjjel rögzített a telefonján, Warriena hangjából pedig egyértelműen félelem hallatszik.

Objektum doboz

A bíró reméli, hogy amennyiben elengedő időt ad az esküdteknek, sikerül közös döntést hozniuk az ügyben. A tárgyalást most berekesztették, de a mai napon még ismét visszatérnek a bíróságra.

Ajánlott cikkek