Egyéb kategória

Különleges, albínó rénszarvasra bukkantak

Egy biztos, a természet könnyen ámulatba tud ejteni minket, ezt pedig mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy most épp egy hófehér, albínó rénszarvas sétált ki a bokrok közül Svédországban. Egy szemfüles Reddit-felhasználó épp arra járt, és rögtön csinált is egy képet a ritka állatról.

vous - 2016.10.28.
Különleges, albínó rénszarvasra bukkantak

A hófehér rénszarvas pont úgy néz ki, ahogy elképzelitek: mintha egy Disney-meséből lépett volna elő. Különleges színe miatt nem tud egykönnyen elbújni a bokrok mögött, de talán nem is baj, a téli havazás alatt ugyanis pont emiatt tud észrevétlen maradni.

barna-pandamaci-qizai-medve

Ismerjétek meg a világ egyetlen barna pandáját, Qizait!

Qizai, az állatvilág egyik szupersztárja bebizonyította, hogy ha pandákról van szó, nem minden fekete-fehér. Ez a mackó ugyanis az egyetlen a fajtájában, aki a már megszokott sötét foltok helyett barna bundával hódít, és egyszerűen lehetetlen ellenállni neki!

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ahogy más albínó állatoknál is, úgy valószínűleg ennél a rénszarvasnál is egy ritka genetikai mutáció áll a fehér szín hátterében. Ami viszont különlegessé teszi ezt az állatot, hogy a megszokottól eltérően nincs piros vagy világoskék/-zöld szeme.

Objektum doboz

Nem ő egyébként az első albínó rénszarvas, akit kiszúrtak a szemfüles kirándulók. Norvégiában például egy drónnal készítettek videót egy ilyen állatról.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek