Egyéb kategória

Meglepő tények, amiket biztosan nem tudtatok Micimackóról

Mindenki kedvenc mézes-mázas piros felsős medvéje már 1926 óta téma, amikor is Alan Alexander Milne kiadta első novelláskötetét. Micimackó kétségkívül az egyik legszerethetőbb karakter, butácska személyisége mindenkit rabul ejt. Azonban vannak még rejtélyek a leghíresebb mackó körül.

vous - 2016.11.02.
Meglepő tények, amiket biztosan nem tudtatok Micimackóról

Micimackót mindenki ismer, de senki sem ismeri elég jól. A titokzatos maci tud még meglepetéseket okozni. Kezdjük ott, hogy tulajdonképpen milyen nemű is a sárga medve?

micimackó

Teszteljétek, melyik szereplők lennétek a Micimackóból a személyiségetek alapján! – VOUS-teszt

A Micimackó kétség kívül az egyik legjobb mese az összes közül – a Tom és Jerry mellett persze. Ha feltenném a kérdést, hogy kinek volt legalább egy micimackós plüsse a szobájában gyerekként, akkor minden kéz fellendülne. Lefogadom, hogy nektek is volt kedvenc karakteretek, akit kicsit jobban kedveltetek, mint a többit. Mondjuk ti is szeretitek a pörgést, ezért Tigrist szerettétek vagy odavagytok a tudásért, így Bagoly volt a szimpibb? A tesztet ITT tudjátok kitölteni!

Gondolom, kapásból rávágnátok, hogy fiú, ez azonban nem annyira biztos. Nemcsak a neme, de egy csomó más tulajdonásgát is titok övezni, és tartogat még meglepetéseket. Ti tudtátok, hogy…

…Micimackó karakterét egy valós medve ihlette?

A történetet Lindsay Mattick írónő írta meg egy gyerekkönyv formájában Findig Winnie címmel. A sztori szerint egy kanadai veterán katona, Harry Colebourn, aki az írónő dédnagyapja volt, vásárolt magának egy kismackót, akit Winnie-nek nevezett el, szülőhazája, Winnipeg után. A kölyökmackó az Angliában állomásozó ezred kabalaállata lett, azonban amikor a katonának tovább kellett állnia Franciaországba, jobbnak látta, ha a mackót otthagyja a londoni állatkertben. Ja, és Winnie nőstény volt. Még többet a sztoriról ITT találtok!

Forrás:
wikipedia.com

…ez a mackó ihlette Milne sztoriját

Miután híressé vált Winnie, plüssmackókat is készítettek belőle, aminek egyike Milne fiáé volt. Innen jött a regény ötlete.

…Micimackó illusztrátorát egy másik medve ihlette

Lépést tudtok még tartani? A regény illusztrátorát, E. H. Shepardöt gyermeke kitömött plüssmackója ihlette. Ezért van az, hogy Micimackó nem fekete, hanem sárga.

Objektum doboz

…az eredeti kitömött plüss Micimackó-karakterek a New York-i Közkönyvtárban vannak kiállítva

Kivéve Zsebibabát, mert ő elveszett.

Objektum doboz

…a Micimackó-regény latin fordítása az egyetlen latin könyv, ami valaha szerepelt a New York Times bestsellerlistáján

Objektum doboz

…Micimackó az egyetlen Disney-karakter, akinek van saját csillaga Hollywoodban a Walk of Fame sétányon 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek