Egyéb kategória

„Mikor először vele töltöttem az éjszakát, sírtam” – ilyen egy autistával randizni

Az igaz szerelem mindent legyőz. Ezt pedig azok tudják a legjobban, akiknek a párjuk valamilyen súlyos betegséggel küzd. De bele lehet szeretni egy olyan emberbe, akiről már az elejétől fogva tudjuk, hogy más, mint a többiek? 

vous - 2020.10.08.
„Mikor először vele töltöttem az éjszakát, sírtam” – ilyen egy autistával randizni

IGEN! A Whisper alkalmazás segítségével ugyanis az emberek névtelenül leírhatták, hogy milyen érzés együtt lenni vagy randizni egy autistával. Azt már biztosan sejtitek, hogy nem mindig egyszerű, viszont ha igazán szeretitek a másikat, akkor még ez sem állhat a boldogságotok útjába. Sőt, volt olyan, aki úgy gondolta, attól, hogy a párja autista, csak még jobban szereti.

Minden alkalommal, mikor elkezdek azon gondolkozni, hogy a barátom csinál valamit, arra is emlékeznem kell, hogy ő autista és én nem segíthetek neki mindig. De attól, hogy autista, csak még jobban szeretem.

Sohasem gondoltam volna, hogy egy autistával randizni ennyire fárasztó. Érzelmileg teljesen lemerít.

A barátom autista, és ő a legédesebb, legromantikusabb férfi, akivel valaha találkoztam.

asperger szindróma betegség

„Az Asperger szó hallatán az emberek többsége előítéletekre asszociál” – interjúnkban eloszlatunk minden tévhitet

Szerintetek milyen egy aspergeres? Gondolom, a legtöbbeteknek az Esőemberben látott Dustin Hoffman jut eszébe. Mindenki azt gondolta: pont ilyen egy autista, pont ilyen egy aspergeres is. Pedig az autizmusnak jóval szerteágazóbb spektruma van, amelyen elhelyezkednek az Asperger-szindrómások is. A teljes cikkért kattintsatok ide!

A barátom autista. Sosem tudom, hogy ő egyszerűen kegyetlen vagy csak nem tud segíteni.

A barátnőm autista, de teljes szívemből szeretem még akkor is, ha pánikrohama van.

Forrás:
iStock

A barátom autista, és néha nagyon mérges lesz, akkor is, ha nincs rá oka… nem gondolom, hogy bántana, tudom, hogy sosem tenné, de nagyon ijesztő, mikor mérges.

A barátom autista. Az egyik dolog, ami kényelmetlenné teszi a jelenlétét mások számára, hogy elalszik mások előtt. Mikor először vele töltöttem az éjszakát, sírtam egy kicsit.

Ajánlott cikkek