Egyéb kategória

„Fontos volt, hogy ez a szolgáltatás ne csak a felsőbb rétegnek szóljon” – Egy szemöldökbárban jártunk

Természetes, drámai, kusza, sötét, szivárványos, ombre – a felsorolásnak itt még koránt sincs vége, és most nem a hajtrendekre gondolok! A szemöldök ma már legalább akkora figyelmet kap a hétköznapokban, mint a női hajkorona. A szembajusz (ahogy szerzőnk, Andi hívja) profi formázása manapság itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így a belváros szívében pillanatok alatt tökéletes „darabot” szerezhetünk be.

vous - 2016.11.13.
„Fontos volt, hogy ez a szolgáltatás ne csak a felsőbb rétegnek szóljon” – Egy szemöldökbárban jártunk

A szemöldöktrendekről mi is nap mint nap írunk nektek, hiszen ez pontosan annyira érdekli a nőket, mint a tökéletes frizura titka vagy a párkapcsolatok aranyszabályai. A szemöldökszépítés kultúrája ráadásul nem csak az online térben hódít. Ajrapetova Nelli szépségszakértővel és bloggerrel beszélgettem, akinek a nevéhez az első hazai brow-bár fűződik.

Forrás:
Molnár Anikó

Nelli elárulta, külföldi útjai során álmodta meg a mára már egy éve létező szalont, ahol kifejezetten szemöldökstylinggal foglalkoznak.

„Egy teljesen új szolgáltatás manapság a szemöldökstyling. Régebben csak a kozmetikusok szedték, tették rendbe a női szemöldököket, mára ez nincs így. Főként külföldön óriási divat lett szemöldökstylisthoz járni.”

Pádár Detti szemöldök

Dús, tökéletes a formája, és mindenki erre vágyik, mi az? A tökéletes szemöldök, ami nem álom!

A szemöldök karaktert ad az arcnak, emeli a tekintetet, formája, ápoltsága igényességünket is tükrözi. E téren is van divat, most éppen a nagy ívű, vastag formázás a trend. Fontos megjegyezni, ha kicsit bele is folyunk az aktuális áramlatba, tartsuk szem előtt, hogy a saját formánk kialakítása az elsődleges szempont – sminkesünk, Pádár Detti ebben segített nektek! Kíváncsiak vagytok? ITT megnézhetitek!

De hogyan is lesz pontosan valaki szemöldökstylist? Nelli elárulta, továbbképzésekre, tréningekre van ehhez szüksége az érdeklődőknek, és leginkább kozmetikusok és sminkesek választják ezt a kiegészítő szakmát. Mint mondja, ő maga „csak” az ötlet megálmodója volt, profi csapattal dolgozik azon, hogy minden vendég elégedetten távozzon.

„Megálmodtam, megterveztem és megcsináltam.

Úgy éreztem, rengeteg kozmetika, szépségszalon áll itthon a rendelkezésünkre, de egy sem olyan, ahol ekkora odafigyeléssel foglalkoznának kifejezetten a szemöldökökkel. Fontos volt, hogy ez a szolgáltatás ne csak a felsőbb rétegnek szóljon.

Szerettem volna egy szép, igényes helyet, ahova egy hosszú nap végén jólesik bejönni, de mégis megfizethető áron teheti ezt meg az ember.”

Forrás:
Molnár Anikó

Nem véletlen, hogy ezt a szolgáltatást nyújtja az üzlete, ő maga a szemöldökök szerelmese.

„Míg valaki az ember kezét, körmét, cipőjét nézi meg először, addig én a szemöldököket. Rettentő fontos része ez a külsőnknek, keretet ad neki, kiemeli az adottságainkat, lágyítja vagy, ha kell, határozottá teszi az arcunkat – így több múlik egy jó szemöldökön, mint gondolnánk” – áradozik Nelli.

csillám szemöldök

Ha kíváncsiak vagytok, milyen trendek hódítanak…

Válogassatok szemöldök témájú cikkeink közül! 

A beszélgetésből egyébként hamar kiderül, tényleg van helye a szemöldökbárnak a hétköznapjainkban, hiszen rengetegen szenvednek a korábban elrontott szemöldökük látványától. Pedig nincs lehetetlen! A csapattól megtudtuk, nem volt még olyan, amivel ne tudtak volna mit kezdeni. Így jó hírem van, csajok:

nincs javíthatatlan szemöldök!

A szembajusz szépsége egyébként egyáltalán nem korhoz kötött, a bár látogatói között mind tinédzserek, mind nyugdíjasok megfordulnak. Sőt! A vendégek egy részét férfiak teszik ki: „Az elején szégyenlősen érkeznek, de végül megbarátkoznak a ténnyel, hogy nem szégyen az, ha egy férfi odafigyel a szemöldökére.” Ráadásul ez az odafigyelés a legújabb technika segítségével történik. A szemöldökszépítők a külföldön óriási sikernek örvendő cérnás módszerrel dolgoznak. Mint mondják, ezt kérik legtöbben, a csipesz és a gyanta már a múlté.

Forrás:
Molnár Anikó

„Határozottan a threading, azaz a cérnás módszer a legfelkapottabb. Gyors és hatékony, ráadásul a végeredmény három hétig érezhető. A legapróbb szálakat is eltávolítja. A vélemények egyébként eltérőek a fájdalmat illetően. Sokan esküsznek, hogy kellemesebb, mint a gyantázás, míg mások szerint sírás a vége. Szerintem is az utóbbi, ennek ellenére azonban abszolút megéri.”

Azt hiszem, az egyik legizgalmasabb részt a végére hagytam: az interjúra egy kreatív feladattal készültünk a Beauty Brow csapat számára. Fotósunk, Ancsa két VOUS-lány szemöldökét gondosan leretusálta, hogy Nelliék megrajzolhassák, milyen lenne Nina és Viola számára a tökéletes szemöldök. Nos, a végeredmény magáért beszél.

Így fest Viola természetes bal és megtervezett jobb szemöldöke

Forrás:
Vous

Ilyen lenne Nina bal oldali, tervezett szemöldöke a jobb oldali, eredetihez képest 

Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek