Egyéb kategória

Ahova egyszer el kell menni: a Mainau sziget olyan, mint egy tündérvilág

Felkészültetek egy újabb utazásra? Ne aggódjatok, nem viszlek messzire titeket, csak Németországba, a Boden-tó közepére!

vous - 2016.11.18.
Ahova egyszer el kell menni: a Mainau sziget olyan, mint egy tündérvilág

Ha utazásról van szó, rám mindig számíthattok. A bakancslistám első helyén abszolút Burano szigete áll, de szívesen felfedezem például Amszterdamot is, vagy Szlovéniát. Most Németország van soron. 

Van egy tó ebben az országban, ami három ország határán áll az Alpok lábainál: Ausztria, Svájc és Németország határolja körül. A Boden-tó ugyan kisebb, mint a Balaton, de Európában így is a harmadik legnagyobbnak számít.

Objektum doboz

De most nem a partvonala mentén fogunk végighaladni, hanem inkább a közepe felé vesszük az irányt. Ugyanis itt található Mainau. A szárazfölddel egy híd köti össze, de menetrend szerinti hajóval is meg lehet közelíteni. És hogy mitől olyan érdekes ez a sziget? Jártatok már a budapesti állatkert pálma- és lepkeházában? Nos, akkor szorozzátok azt fel párszor, adjatok hozzá egy kastélyparkot és egy kis kultúrát. 

Objektum doboz

Németország egyik legvonzóbb turisztikai látványossága ez a sziget, ami igazából egy botanikus kert. A történet szerint a Szentföldről hazatérő kereszteslovagok itt pihentek meg, és ajándékként keleti virágmagvakat hoztak. Ezek voltak a sziget első virágai. De magyar vonatkozása is van: az 1800-as években Esterházy Miklós vette meg, aki különleges növényeket telepített be.

Objektum doboz

Ha szeretitek a virágokat, akkor ez a hely egy Kánaán lesz a számotokra. 45 hektárnyi terület telis-tele különlegesebbnél különlegesebb növényekkel. A világszerte virágzó 25 ezer fajta orchideából itt 1200-féle kápráztat el titeket. Tudtátok például, hogy létezik tulipánfa, és van egy, ami eléri a 43 méteres magasságot is ezen a szigeten? Ezt mind megnézhetitek a saját szemetekkel is.

Ahogy sétáltok körbe a szigeten időről időre felbukkannak virágból készült állatformák. A leghíresebb egy pávát ábrázol, ami nemcsak hatalmas, de telis-tele van ültetve virágokkal is. 

Objektum doboz

De nem csak a növények miatt érdemes ellátogatni a szigetre. Csodálatos lepkeházában szinte egész nap el tudnánk gyönyörködni. Mindenhol pillangók repkednek, ti pedig közöttük sétálhattok. Mintha tündérországba kerültetek volna.

Objektum doboz

De nehogy azt higgyétek, hogy ez a sziget csak tavasszal vagy nyáron gyönyörű. Hiszen láttuk már az ősz színeit a magasból, egy drón segítségével, ebben az évszakban is ugyanúgy megéri ellátogatni, hiszen csodálatos, színes falevelek között sétálhatunk.

Objektum doboz

Objektum doboz

Na, ki szeretne ide ellátogatni?

Ajánlott cikkek