Egyéb kategória

Véssétek az eszetekbe: ezek után kell nyúlnotok edzés után!

Annak, aki odafigyel az alakjára, természetesen nem mindegy, mit visz be a szervezetébe. De képzeljétek, még ennél is fontosabb az, hogy maga az edzés után milyen élelmiszert fogyasztotok el. Vannak ugyanis olyanok, melyeket előnyben kell részesíteni a többivel szemben.

vous - 2016.11.19.
Véssétek az eszetekbe: ezek után kell nyúlnotok edzés után!

Gyakori jelenség, hogy egy alapos edzés után megéhezik vagy megszomjazik az ember, de bármi után nyúlhatunk ilyenkor? Egyáltalán nem, ugyanis kifejezetten érdemesebb az olyan dolgokat preferálni, melyek például csökkentik a fájdalmat, regenerálják az izmok működést és enyhítik a gyulladást.

műzli banán

Sport előtti dilemma: enni vagy nem enni? A válasz a müzliben rejlik

A müzliben minden megvan, ami egy jó kis napindításhoz vagy sporthoz szükséges. Főleg, ha gyümölccsel, illetve tejtermékekkel fogyasztjátok. Ha nem egyoldalúan tejjel eszitek, biztosan nem fogtok ráunni, és még ti magatok is meg fogtok lepődni, hogy hányféleképpen elkészíthető, és mennyi remek fogás válhat belőle!

A teljes cikket itt olvashatjátok.

Kurkuma

A kurkumát ha máshonnan nem, de a curry fűszerből biztosan ismeritek, mert ez az egyik fő alkotóeleme. Azonban nemcsak az íze kiváló, hanem a hatóanyaga, a kurkumin is. Ez az anyag egy erős antoxidáns, mely remek a gyulladások ellen, érdemes edzés után fogyasztanotok. A University of South Carolina kutatói azt mondják, hogy ez az erős antioxidáns remek a gyulladások ellen és csökkenti az izomkárosodást.

Objektum doboz

Kék áfonya

Ezek az aprócska kis kék bogyók az antioxidánsok fő képviselői, de ennél több ok is van arra, hogy edzés után ezt egyétek. Új-zélandi szakemberek azt javasolják, fogyasszatok el egy áfonyás smoothie-t a tréning végén, így elkerülhetitek az oxidatív stresszt és regenerálhatjátok az izmaitokat.

Objektum doboz

Árnika

Ez a pont annyiban kilóg a sorból, hogy nem szabad megennetek, de mindenképp javasolt alkalmaznotok, miután kimozogtátok magatokat. Az árnika egy növény, de szerencsére már sokféle formában hozzá lehet jutni, legelőnyösebb talán olajként vagy kenőcsként beszereznetek. A sportolóknak azért ajánlott főként az edzés utáni használata, mert segít megelőzni a késleltetett izomlázat (DOMS: delayed onset of muscle soreness), amitől sokan tartanak, akik aktívan mozognak. Ausztrál kutatók szerint ez a gyógynövény csökkenti az izmok érzékenységét, és mindezt norvég társaik azzal egészítették ki, hogy főleg azoknak javasolt, akik szeretnek maratoni távokat lefutni.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek