Egyéb kategória

Tovább nőtt a halálos áldozatok száma Berlinben – új információk derültek ki a tragédiáról

Hétfő este belerohant a tömegbe egy teherautó a berlini karácsonyi vásáron, és megölt több embert, még többet pedig megsebesített, közülük sokat súlyosan.

vous - 2016.12.20.
Tovább nőtt a halálos áldozatok száma Berlinben – új információk derültek ki a tragédiáról

Tegnap mi is beszámoltunk a szörnyű hírről, hogy egy teherautó hajott Berlin nyugati részén egy karácsonyi vásárba. Az akkori értesülések szerint kilenc ember vesztette életét a tragédiában, és legalább ötvenen megsérültek. Ez utóbbi szám szerencsére továbbra sem változott, az előbbi viszont igen, sajnos már tizenkét főre nőtt a halálos áldozatok száma – írja a hvg.hu.

Objektum doboz

A sofőrt elkapták, ez már biztos, viszont a származásával kapcsolatos hírek eltérnek, illetve továbbra sem erősítették meg, hogy egyértelműen terrortámadás volt-e az eset. A német hatóságok egyelőre nem adtak hivatalos tájékoztatást, de Thomas de Maizière belügyminiszter nem zárta ki, hogy merénylet történt, legalábbis szerinte sok minden erre utal – olvasható az MTI-n. Mindeközben Angela Merkel német kancellár egyelőre nem szólalt meg az ügyben, de még tegnap feketére cserélte borítóképét a Facebookon.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek