haj hó lány

6 egyszerű ok, amiért hullhat a hajatok

Mindannyiunk kapott már frászt egy-egy hajmosás vagy -szárítás után a kihullott hajmennyiségtől. Ne ijedjetek meg, legtöbbször semmi komoly nem áll a háttérben, csupán jó, ha pár dologra odafigyeltek. 

Íme néhány ok, ami miatt hullhat a hajatok! 

haj fésű kefe

Hullik a hajatok? Ilyen betegségek állhatnak a hátterében

Legrosszabb rémálmaink egyike, hogy hajmosás után több marék hajat találunk a kádban. Sajnos velem megtörtént már, köszönhetően a nem megfelelő hajfesték használatának és a túl gyakori formázásnak. A hajhullásnak azonban számos oka lehet, és fontos azt is tudni, milyen mértékű hajveszteség a normális.

A cikk folytatása ITT jön!

Vitaminhiány

B12 és vas! Ha durván hullik a hajatok, próbáljátok meg ezeket a vitaminokat pótolni!

Tépitek, húzzátok a hajatokat

Ha megláttok egy gubancot, gondolkodás nélkül nekiestek a fésűvel, és tépitek ide-oda, amíg ki nem jön? Rossz ötlet! Használjatok bontófésűt, és mindig alulról kezdjétek kibontani a csomót!

Túl forró hajformázók

Mindennap vasaljátok, göndörítitek stb. a hajatokat? Ne tegyétek, töredezni fog a hajvég, míg végül le is törik... 

hajszárító haj frizura

Nem lehetetlen: így lesz szögegyenes a hajatok hajvasaló nélkül

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy valóra válhat az egyik legnagyobb álmunk. Szögegyenes haj hajvasaló és ledöredezett hajvégek nélkül? Nem lehetetlen.

Ezt figyeljétek!

Túl sokszor festitek

Nem árulok el újdonságot, hogy a hajfestékek tele vannak vegyi anyagokkal. Hogy ez mennyire jó a hajunknak? Hébe-hóba belefér, de nem kéthetente! Itt mindent kérdésetekre választ kaptok a hajfestéssel kapcsolatban!

Ha mindig lófarokban van a hajatok

ITT kiderül, mit is okozhat a szoros konty vagy lófarok. 

Más gyógyszerek

Az antidepresszánsok és a magas vérnyomás elleni tabletták okozhatnak hajhullást. Ha folyamatosan gyógyszert szedtek, és hullik a hajatok, konzultáljatok az orvosotokkal.