Egyéb kategória

Trump-ellenes tüntetéssé alakult a SAG-díj-átadó gála

A 23. SAG-díj-átadó gálát mindössze néhány nappal azután rendezték meg, hogy Donald Trump 120 napra felfüggesztette egyes muszlim országokból érkező menekültek befogadását az USA-ba. Mondhatjuk, hogy ez meghatározta az estét. 

vous - 2017.01.30.
Trump-ellenes tüntetéssé alakult a SAG-díj-átadó gála

A 2017-es díjátadószezon már biztosan Donald Trumpról és intézkedéseiről is szól majd. Emlékeztek még a Golden Globe-díj-átadó legnagyobb port kavaró momentumára? Meryl Streep beszéde vitte a gálát

Úgy tűnik, a magyar idő szerint hétfő hajnalban megrendezett SAG-díj-átadó gálát Hollywood színe-java egyfajta tüntetésként használta Donald Trump bevándorlás-politikája ellen.

trump

Így tüntettek nők százezrei a világon Donald Trump ellen

Január 20-a  óta Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Beiktatása másnapján pedig nők és férfiak százezrei vonultak utcára, hogy tüntessenek a nőkről sokszor megalázóan és diszkriminatívan nyilatkozó elnök ellen.

A cikk ITT folytatódik!

Szinte az összes díjazott köszönőbeszédében megemlítette az amerikai elnök intézkedéseit, ezek közül a legkiemelkedőbb Ashton Kutcher szavai voltak, aki már a gála előtt Twitteren nyilvánított véleményt:

A feleségem a hidegháború közepén, menekült vízummal jött ebbe az országba! Forr a vérem! 

Objektum doboz

A színész a díjátadón sem leplezte érzelmeit, beszédében tovább folytatta:

„Mindenki, aki jelenleg a reptereken tartózkodik, ti is a részesei vagytok, ti is a részünk vagytok! Mi fogadunk benneteket!”

Objektum doboz

Jocelyn Towne színésznő és férje, Simon Helberg pedig elég egyértelműen jelezte, mit gondolnak Trump bevándorlás-politikájáról: 

Engedjétek be őket!

– felirattal a mellkasán jelent meg a színésznő, férje pedig egy „Isten hozta a bevándorlókat” feliratot tartott a kezében. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek