Egyéb kategória

Helyzetjelentés Budapestről: ónos eső, latyakos utak és járdák, avagy ilyen borzalmas a helyzet

Tegnap óta piros riasztás van életben Magyarország több megyéjében is az ónos eső miatt. Az utak elképesztően csúszósak, mindegy, hogy kocsival vagy gyalog próbálunk meg közlekedni, esik az eső, és a hab a tortán, hogy még hideg is van. Eláruljuk, miket tapasztaltunk mi a reggeli közlekedés során.

vous - 2017.02.01.
Helyzetjelentés Budapestről: ónos eső, latyakos utak és járdák, avagy ilyen borzalmas a helyzet

Már majdnem elhittük, hogy közeledik a tavasz, erre tessék. Piros riasztást adtak ki rengeteg megyére, esik az ónos eső, fagynak az utak… Ha ma reggel elindultatok dolgozni, ti is tapasztalhattátok, hogy egyáltalán nem könnyű bejutni a munkahelyre, hiszen a főváros is megbolondult. Ahogy például kimentem a buszmegállóba, a belváros felől EGYSZERRE három 5-ös busz állt be a megállóba, gyanítom, feltorlódtak a belvárosi részen. Rákospalotán a járdákon és a zebrákon áll a vizes-latyakos jég, és nagyon csúszik is; én laptoppal és táskával a kezemben majdnem sikeresen le is mentem hídba egyszer.

Főszerkesztőnk, Eszter nem messze tőlem indult el nemrég, Zuglóból, a Rákospatak mellől. A fotóin ti is láthatjátok, hogy elég katasztrofális a helyzet; a járdákat még nem takarították le, az utat pedig teljesen ellepte a latyakos hó. Estére fagypont körüli időjárás várható, -1 és 6 fok között, így még az is lehet, hogy lefagy az utakra.

Forrás:
Mengyán Eszter

Forrás:
Mengyán Eszter

Szerkesztőnk, Nóri pedig bátor dologra vállalkozott, ugyanis bőrönddel érkezett a szerkesztőségbe, és egy szóval le is tudja írni az egészet: BORZALOM. „A bőröndöt szinte végig cipeltem a kezemben, képtelenség volt húzni a latyak, a hó és a jég kombója miatt. Egyébként pedig pluszba szakad az eső. Úgyhogy jelenleg úgy nézek ki, mint aki a zuhany alól szállt ki, ahol latyak volt.” És még egy VOUS-tippet is adott az olvasóknak: ma mindenki jelentsen beteget.

Forrás:
Mengyán Eszter

Forrás:
Mengyán Eszter

Az útviszonyok a BKK dolgát is megnehezítik, hiszen bizonyos járatok (például a 65-ös és a 219-es buszok) rövidített útvonalon járnak. A reggeli csúcsidőben pedig más tömegközlekedési járművökön is akadtak gondok; az 1-es villamosra például rengeteget kellett várniuk az utasoknak.

Plusz infó még, hogy Kassai Tini Siófokról próbált bejutni Budapestre, de annyira durva a jég, hogy ez szinte lehetetlen.

Ti mit tapasztaltatok a közlekedés során? Írjátok meg kommentben!

Ajánlott cikkek