Egyéb kategória

Obama az egészséges életmód híve, Trump a gyorskajáké – avagy mit üzen az elnök az étkezési szokásaival?

Az amerikai elnöknek – szerintem – kutya kötelessége jó példát mutatni, persze nem csak neki, minden politikusnak, közszereplőnek. Fontos, hogy jó példával járjanak elöl, hogy utat mutassanak, akár még ízlést is formáljanak, hiszen számtalan ember őket látja követendő példának. Óriási teher lehet ez számukra, hiszen gyakorlatilag minden pillanatban keretek közé szorítva, szabályok között kell(ene) élniük, ami nem könnyű. Még akkor sem, amikor egy olyan egyszerű dologról van szó, mint az étkezés – miközben ez baromi fontos!

vous - 2017.02.01.
Obama az egészséges életmód híve, Trump a gyorskajáké – avagy mit üzen az elnök az étkezési szokásaival?

Az amerikaiak amúgy sem étkeznek túlságosan egészségesen, az elhízás náluk élen jár. Persze nem ildomos általánosítani, és mondhatjuk, hogy ezek mind csak sztereotípiák, de azt be kell látnunk, hogy oda vannak a gyorsétkezdékért, ami nem feltétlenül a legjobb választás. Főleg nem egy fejlődésben lévő szervezetnek.

Minden harmadik gyerek túlsúlyos Amerikában, ami kemény, hogy nemcsak náluk, de állítólag már Európában is!

Michelle Obama nagyon is tisztában volt ezzel a problémával, így eldöntötte, egészségesebbé teszi az amerikaiakat. Nem sokkal azután, hogy beköltözött a Fehér Házba, a díszkert egy részét veteményessé alakította. A Let's Move! elnevezésű kampánnyal nem az volt a célja, hogy azt hirdesse, a gyerekek ne egyenek hamburgert, nem akart ajtóstul rontani a házba, sokkal inkább azt szerette volna megmutatni, mennyivel finomabb és egészségesebb otthon megtermelni a gyümölcsöket, zöldségeket és fűszernövényeket, mint megvenni a sarki boltban. Ezzel az akciójával pedig akkora divatot teremtett, hogy pár év alatt milliók kattantak rá a kertészkedésre!

Két „lakberendező” first lady, akinek már most rengeteget köszönhetnek a leendő elnökök és feleségeik Mojzes Nóra

Két „lakberendező” first lady, akinek már most rengeteget köszönhetnek a leendő elnökök és feleségeik

A Fehér Házat 1960-ban nemzeti történelmi műemlékké nyilvánították. Nemcsak az épület páratlan, hanem a benne található felbecsülhetetlen értékű bútorok, képzőművészeti alkotások, porcelánok, gyertyatartók és még sorolhatnánk. De kinek köszönhető ez az elképesztő berendezés? Javarészt természetesen a first ladyknek!

Ezek után nem csoda, hogy Obama elnök is az egészség, illetve egészséges ételek mellett tette le a voksát, és olyan törvényekkel állt elő, mint a Healthy, Hunger-free kids!

Mindkettőjük célja az volt, hogy ösztönzést nyújtsanak az amerikai népnek arra, hogy a diétás(abb) ételeket beillesszék a mindennapjaikba. Míg a leköszönt elnök zöldségeket, gyümölcsöket, lazacot és olajos magvakat fogyaszt, nagy ritkán kiegészítve a menüt egy-egy sajtburgerrel, addig az új elnök főként a gyorséttermi ételeket részesíti előnyben.

McDonald's, KFC, Wendy's

Trump „diétája” jól tükrözi az amerikaiak étkezési szokásait, így ugyan „közelebb érezhetik” magukhoz az új elnököt – amivel szimpátiát válthat ki –, de vajon ez a jó út? Vagy nem is igazán szeretne követendő példa lenni? Vagy csak önös érdekeit tartja szem előtt, és magasról tesz rá, hogy kinek mi, mennyi és milyen minőségű étel kerül a tányérjára?

Forrás:
Wikipedia, depositphotos

Nem, hogy nem titkolja, miket fogyaszt szívesen, de büszkén vállalja is, azt állítva, hogy ezek az élelmiszerek garantáltan adalék- illetve szennyeződésmentesek. Imádja a sajtot, a pizzáról csak a feltétet eszi meg, és literszám issza a diétás kólát – írja a The Daily Meal.

Itt az igazság pillanata: ezt teszi velünk a diétás kóla Turánszki Emőke

Itt az igazság pillanata: ezt teszi velünk a diétás kóla

Hétfő van, tudjátok, ma van a „majd holnaptól” diétázom holnapja. Szóval, elérkezett a diéta első napja. Be is tartjuk szorgalmasan, egészséges kaják, majd az ebédhez megiszunk egy diétás kólát, mondván, ennyi belefér. És nincs benne cukor! Az valóban nincs, de mi lesz ez egészségünkkel? Jöjjön hát a igazság a light kóláról!

Orvosa szerint közel jár ahhoz, hogy az elhízott és a túlsúlyos határmezsgyéjén ̶m̶o̶z̶o̶g̶j̶o̶n̶  legyen. Mindezek ellenére úgy érzi:

Ő lenne a legegészségesebb elnök, akit valaha megválasztottak.

Ajánlott cikkek