Egyéb kategória

3 mód, hogy leállítsátok a vitát, mielőtt eldurvulna

Általában senki sem vitázik örömmel – pláne azzal nem, akit szeret. A legtöbben azonban könnyen elveszítjük a fejünket, ha valaki mást állít, mint mi. Most azonban mutatok nektek egy szuper háromlépcsős módszert, ami megakadályozza, hogy az „ártatlan” vita eldurvuljon.

vous - 2017.02.14.
3 mód, hogy leállítsátok a vitát, mielőtt eldurvulna

1. lépés: adjatok egy kis időt magatoknak, hogy lenyugodjatok

Ha valaki egy vita során olyat mond nektek, ami sérti az önérzeteteket, akkor érthető, hogy az érzelmeitekre hallgattok és kiakadtok. Ez azonban csak abban segít, hogy eldurvuljon a vita, mást nem értek el vele. Sokkal jobban ki tudunk jönni egy veszekedésből akkor, ha nem emeljük fel a hangunkat és nem kezdjük el szidni a másikat – írja a Your Tango.

Ilyenkor egy pillanatra álljatok meg, és nyugodjatok meg. Ne vágjatok vissza egyből, hanem gondoljátok át, milyen reális érvet lehetne felhozni a másik állítása ellen, anélkül, hogy megbántanátok őt.

szerelem-kapcsolat-randi-talalkozo

5 probléma, amin még a legboldogabb párok is összevesznek

Tökéletes kapcsolat nem létezik. Minden párnak vannak hullámvölgyei, még a legboldogabb párok is veszekednek néha. Mutatjuk, mik azok a problémák, amik még a felhőtlennek tűnő kapcsolatokban is felmerülnek.

A teljes cikket ITT olvashatjátok el!

2. lépés: említsétek meg azokat a pontokat, amikben egyetértetek

Ez nehéz lehet, hiszen ha valaki teljesen mást állít, mint ti, akkor kevés a közös pont. De ha sikerül, azzal elérhetitek azt, hogy ő is megértőbb legyen veletek, és könnyebben megegyezzetek. Ha tudjátok, mondjátok gyakran, hogy „ezzel én is egyetértek” vagy hogy „értem, miért gondolod így”.

Forrás:
iStock

3. lépés: szépen, higgadtan mondjátok el a véleményeteket 

Ha nyugodtak maradtatok, nem minősítettétek a vitapartnereteket, és még el is mondtátok neki, hogy megértitek őt, akkor előkészítettétek a terepet ahhoz, hogy elmondjátok a véleményeteket. A legjobb, ha a közös pontból indultok ki, és így vezetitek fel az álláspontotokat: „ezzel én is egyetértek, ezért gondolom, hogy…” vagy „értem, miért gondolod így, és én éppen ezért mondom, hogy…”.

Jogosan merülhet fel bennetek a kérdés: ez a módszer mindig beválik? Sajnos nem. Viszont az szinte biztos, hogy egy picit közelebb kerültök ahhoz, hogy megoldjátok a problémát.

Ajánlott cikkek