Egyéb kategória

5 tipp a mindennapokra, ami segíthet, ha baj van

Egyedül kell hazamennetek a sötétben? Valaki összeesett mellettetek az utcán? Az alábbiakban 5 tanácsot hoztunk baj esetére. 

vous - 2017.02.14.
5 tipp a mindennapokra, ami segíthet, ha baj van

A váratlan helyzetekre nem tudunk felkészülni, sőt a vészhelyzetek többségében biztosan másképp viselkedünk, mint ahogyan azt előtte „megtanultuk”. Ami most jön, az sem törvényszerű: pár tipp a mindennapokra, ami segíthet, ha baj van.

önvédelem

Így kerüljétek el, hogy megtámadjanak az utcán – önvédelmi kurzuson járt a VOUS 

Szerencsére soha nem szenvedtem el utcai támadást, viszont mindig kíváncsi voltam, vajon meg tudnám-e védeni magam egy váratlan helyzetben. Mai rohanó világunkban egy mobiltelefon vagy egy headset is tompíthatja éberségünket, így még égetőbb, hogy megtanuljunk néhány hasznos fogást.

Önvédelmi kurzuson jártunk.

Kulcs

Ha több kulcsotok van egy karikán, akkor kiváló fegyver is lehet. Ha a kulcsokat az ujjaitok közé szorítjátok, elijeszthetitek a támadókat, és ha úgy adódik a helyzet, akkor még szúrni is lehet vele. Gázspray helyett.

Pénz vészhelyzetre

Ha tokban van a telefonotok, akkor tegyetek a tok és telefon közé papírpénzt, persze csak akkor, ha a tok nem átlátszó. Jól fog jönni az a pénz, ha vészhelyzet van.

Ha nem tudjátok kinyitni a süllyedő kocsi ajtaját

Ez azért elég szélsőséges helyzet, de sajnos balesetek előfordulnak. Ha nem tudjátok kinyitni a vízben elsüllyedő kocsi ajtaját, erre az esetre legyen az utastérben mindig valami nehéz. A kormányzárral vagy a tűzoltókészülékkel betörhetitek az ablakot.

Kezek a zsebben

Ne lépcsőzzetek zsebre tett kézzel, ugyanis így nehezen tudjátok elkapni a korlátot, ha megbillentek vagy megbotlotok. A kezeknek nagy szerepük van az egyensúlyozásban.

nő

Szuper ötlet: ha a nők a pultnál egy „angel shotot” kérnek, szokatlan dolog történik

Annak érdekében, hogy a nők biztonságban érezzék magukat egy randin, amikor egy ismeretlennel találkoznak, vagy csupán ha zaklatják őket, kérnek egy angel shotot. Hallottatok már róla?

Részletek ITT!

Ha valaki rosszul lesz az utcán

Ha valaki a közeletekben rosszul lesz és elesik vagy elájul, kérjetek segítséget a közeletekben lévő emberektől. Egyrészt így több eséllyel tudtok segíteni, másrészt az emberek többségét nem érdekli a bajba jutott ember, ha azt látják, hogy valaki már „felel az ügyért”, egyszerűen csak tovább sétálnak. 

Ajánlott cikkek