Egyéb kategória

Macskanyelv 3.0 – Újra divatba jön a retró desszert?

Sokak gyerekkori kedvenc csemegéje a macskanyelv, ami a '80-as években az egyik legfinomabb csokoládé volt, igazi ünnepi finomságnak számított. Mára kicsit megkopott a lelkesedés, sokkal silányabb lett a minősége, de most új lendületet kaphat, és visszatérhet a kedvenceink közé.

vous - 2017.02.21.
Macskanyelv 3.0 – Újra divatba jön a retró desszert?

A macskanyelv egy igazi retró csoki, fénykora a szocializmus időszakában volt, pedig eredete jóval régebbi, és bár magyar csoki, az egykori Monarchia országaiban ma is népszerű és kedvelt desszert Katzenzungen és kocie jezyczki néven.

Hogy is van ez?

Úgy, hogy a cicanyelv formájú bonbon Gerbeaud Emil (1854–1919) svájci származású cukrász Vörösmarty téri kávéházában és cukrászatában készült először 1892-ben, ő a feltalálója ennek a – furcsa módon a szocialista időkben felvirágzó – csokis desszertnek.

szfinx-cica-macska

Lógó fülű és hibrid: így néznek ki a világ legdrágább cicafajtái

Nem újdonság, hogy néhány kutyafajtáért kész vagyonokat kérnek el a tenyésztők, de gondoltátok volna, hogy ez sokszor a macskáknál sincs másképp? A Pet360 összegyűjtötte azokat a különleges cicákat, amik nemcsak szépségükkel, hanem borsos árukkal is felhívják magukra a figyelmet. Kitaláljátok, mennyibe kerül a legdrágább macskafajta?

A cikk folytatása ITT jön!

A cukrász angliai, francia- és németországi tanulmányútjai után Kugler Henrik hívására 1884-ben érkezett hazánkba, az akkor már híres belvárosi cukrászdába, hogy tudását kamatoztassa, és a cukrászdát gazdagítsa új és még újabb kreációival. Rengeteg bonbon és aprósütemény készült itt, és messze földről rendelték a különlegességeiket, így jutott el a Monarchia teljes területére a különlegesen finom falatnyi csokoládé.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek