A legújabb menyasszonyi ruhák, amiket imádunk, és amiket sosem vennénk fel Sarkadi Nikolett

A legújabb menyasszonyi ruhák, amiket imádunk, és amiket sosem vennénk fel

Van egy ruha, amit a legtöbben már kislánykorunk óta tervezgetünk: az esküvői ruhánk. Lehet habos-babos, csipke, selyem, csupa tüll vagy épp kristályokkal kirakott, a lényeg ugyanaz – életünk legszebb napján fogjuk viselni. Most utánajártam annak, hogy idén, 2017-ben melyek a legdivatosabb darabok, valamint egy menyasszonystylist véleményét is kikértem az idei trendekről.

A mai menyasszonyi ruhák már a legtöbb esetben nem hófehérek

Körmendy-Szomoru Kata menyasszonystylist elárulta nekünk, hogy idén milyen ruhatrendek hódítanak.

A 2017-es év menyasszonyiruha-trendjében tovább erősödik az a kettősség, amit már az elmúlt években is tapasztalhattunk.

A nagy szoknyás, díszes, királylányos ruhák mellett egyre nagyobb teret kapnak a test vonalát szigorúan követő, lágy kidolgozású ruhák.

A neves tervezők kollekcióiban felfedezhetők a hagyományostól igencsak eltérő, minden díszítettségtől mentes, szinte minimalista modellek, ahol a mesteri szabásvonalak és a különleges anyaghasználat nemesíti a ruhát – meséli Kata.

– A nagyon letisztult, nemes anyagokból készült ruhák mellett a csipke továbbra is fontos szerepet kap, egyre több helyen jelennek meg a rusztikusabb, zsinóros alapú csipkék. A gyöngyökkel, kristályokkal, virág- vagy sziromszerű applikációkkal kivarrt háromdimenziós anyagok. Ezek működhetnek a ruhától akár függetlenül is, mint egy nyakék vagy gallér.

A háthangsúlyos, mélyen dekoltált menyasszonyi ruhák továbbra is népszerűek lesznek. Sok esetben leheletfinom, bőrre felfutó, áttetsző csipkével díszítik a tervezők a dekoltázst vagy akár a hátkivágást.

Előszeretettel alkalmazzák a testszínű, tüllökre applikált csipkedíszítést, mellyel azt a hatást érik el, mintha a csipke a bőrön lebegne. Ha pedig valaki idegenkedik a dekoltázs hangsúlyozásától, mert például kellemetlenül, „csupasznak” érzi magát egy vállpánt nélküli ruhában, akkor irányíthatja a tekintetet a ruha hátára.

Emellett – és ezzel együtt – az áttetszőség, a sejtetés is szerepet kap, amit leheletfinom csipkék használatával realizálnak a tervezők akár a teljes ruha felületén. Az ilyen ruhát azonban csak tökéletes alkatú menyasszonyoknak ajánlom.

Körmendy-Szomoru Kata menyasszony stylist

Körmendy-Szomoru Kata menyasszonystylist

Öltözködési és stílustanácsokkal látja el a ruhaválasztás előtt álló menyasszonyokat. Elkíséri őket ruhapróbára, segít kiválasztani a menyasszony alkatához és egyéniségéhez leginkább illő ruhát. Továbbá segít a nagy napon az öltöztetésben, de akár a tanácstalan koszorúslányok is bátran fordulhatnak hozzá.

Ha még többet szeretnétek megtudni Katáról, látogassátok meg a honlapját!

A mai menyasszonyi ruhák már a legtöbb esetben nem hófehérek, ami azért jó, mert a hideg, kékesfehér árnyalat nagyon kevés hölgynek áll jól.

Ezért örülök, amikor egyre több szalonban találkozhatunk a fehér melegebb árnyalataival, mint a törtfehér, bézs vagy akár a púder- és pezsgőszínek.

A csipkeruháknál az áttetsző csipke alá sok esetben nem fehér, hanem púder-, nude vagy pezsgőszínű anyag kerül, ezzel kiemelve a csipke mintázatát, és megtörve a teljesen fehér esküvői ruha hagyományát.”

És hogy mik a 2017-es év abszolút újdonságai?

A 2017-es év újdonsága az egyszerű, testközeli tubusruha lecsatolható, hosszú uszállyal kombinálva, aminek – azon túlmenően, hogy különleges látvány – praktikus szerepe is lehet. A szertartás, illetve a fotózás idején az uszállyal viselve egy nagyobb volumenű, látványos ruhát viselhetünk, majd a vacsora és a tánc során ezt az uszályt lecsatolva egy könnyedebb, kényelmesebb ruhát kapunk.

Újdonságai továbbá a pelerinek, palástok, köpenyek, illetve a különböző ujjmegoldások. A minimális japánujjtól kezdve egészen a hosszú, blúzszerű, széles mandzsettával díszített ujjakkal is találkozhatunk.

5 magyar menyasszonyiruha-tervező, akiket minden lánynak ismernie kell Sarkadi Nikolett

5 magyar menyasszonyiruha-tervező, akiket minden lánynak ismernie kell

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy igazán káprázatos menyasszonyi ruhákat csak külföldön tudnak készíteni, pedig néhány magyar tervező ruhája simán versenybe szállhatna a legnevesebb márkákkal is. Például Benes Anita – a Daalarna tervezője – vagy Sármán Nóra álomszép ruháit még a mesebeli tündérek is megirigyelnék. Most azonban olyan magyar tervezőket mutatok be, akikről talán eddig még nem hallottatok, pedig érdemes megismerni a nevüket.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Milyen ruhát választanának a VOUS-lányok a legnevesebb tervezők 2017-es kollekcióiból?

Hogy valóban a legforróbb trendek közül válogassunk, egyenesen az esküvői divathét kifutójáról, a legnevesebb márkák 2017-es kollekcióiból választották ki a VOUS-lányok az álomruhájukat, és azt, amit SOHA nem vennének fel.

Szerkesztőnk, Nóri, aki épp stylistnak tanul, Gatsby-stílusú esküvőhöz választott laza ingruhát: „Most épp nem vagyok habos-babos, csipkés hangulatomban, és különben is, nem igazán találtam a legújabb kollekciókban olyat, ami a fejemben létező Gatsby-stílusú esküvőmhöz tökéletesen illene, így esett a választásom egy szuperlaza ingruhára.

Természetesen ezt egy bohém, piknikes, szabadtéri esküvőhöz választanám, és a lényeg: tornacipőhöz. Szerintem nőies, laza és sportos egyszerre – jól tudnék benne bulizni, enni és a vőlegényt ölelgetni – és ez a lényeg, nem?”

Forrás:
Vogue

Amit sohasem venne fel: „Túlságosan habos-babos és díszes, ráadásul szerintem nem túl fiatalos a hímzése. A ruha színeiről nem is beszélve... De ízlések és pofonok!”

Forrás:
Vogue

Hírszerkesztőnk, Vivi királylányos menyasszonyi ruhát választott: „Jobban szeretem a királylányos menyasszonyi ruhákat, úgyhogy nekem például Zuhair Murad ruhája nagyon tetszik.”

Forrás:
Vogue

És amit sohasem venne fel: „Nem tetszenek a Houghton ruhák, így szinte bármelyiket ki tudtam volna választani.”

Forrás:
Vogue

Britney- és macskarajongó hírszerkesztőnk, Emcsi is egy meseszép Zuhair Murad ruha mellett döntött: „Nálam is Zuhair a nyerő! Ha nyáron lenne az esküvőm, és megtehetném, nem is keresgélnék tovább.”

Forrás:
Vogue

És amit sohasem venne fel: „Kizárt, hogy ez bárkinek is tetszene! Én ezt nem venném fel soha, de soha… nem is értem! Nekem a klasszikus menyasszonyi ruhák tetszenek!”

Forrás:
Vogue

Szerzőnknél, Adinál a mély hátkivágás az alap: „Nekem Pnina Tornai ruhái az álmok, de mivel az ő ruhái közül most nem választhatok, így azt mondom, ez a favorit – de legyen nagyon mélyen kivágva a háta, nálam az az egyik kritérium.”

Forrás:
Vogue

És amit sosem venne fel: „Mi az a nyakán? Érdekesen fest majd a nagy pillanat, mikor a vőlegény „megcsókolhatja a menyasszonyt”.

Forrás:
Vogue

Szerzőnk, Andi – aki már volt menyasszony – egy modern, zsebes ruhát választott: „Amit szívesen felvennék, az a modern, zsebes verzió, ilyeneket nézegettem az esküvőmre is, ez hasonló az akkori elképzelésemhez.”

Forrás:
Vogue

És amit sosem venne fel: „Egyáltalán kire tervezték ezt? Mi, hogy, miért?!”

Forrás:
Vogue

Főszerkesztőnk, Eszter Jenny Packham csillogó hímzéssel díszített ruháját választotta: „Jenny Packham ruháiból alig tudtam választani. Ráadásul Kate Moss esküvője óta nagyon tetszenek a különleges, csillogó hímzéssel, gyöngyökkel díszített darabok.”

Forrás:
Vogue

És amit sosem venne fel: „Végignéztem a 2017-es kollekciókat, és teljesen megdöbbentem, hogy még a habos ruhák között is volt olyan, ami valamennyire tetszett. Először azt hittem, Vera Wang videoklipbe illő vagy Zuhair Murad meztelen ruháira fogok nemet mondani, de nem. Azt hiszem, a legnagyobb bajom a pánt nélküli ruhákkal van úgy általában, mert szerintem nagyon kevés nőnek van szép válla, nagyon kevés nőnek nem buggyan ki a háthájacskája egy ilyen ruhából. És igen, van, akinek még ez is tök jól áll – a pántos ruha és a hátháj kibuggyanása is –, de szerintem az nagyon-nagyon ritka. Szóval ilyet semmiképp sem vennék fel.”

Forrás:
Vogue

És hogy számomra milyen az álomruha?

Forrás:
Vogue

Én kislányként egy habos-babos, hercegnős ruhát képzeltem el, de ebbe a Marchesa ruhába valamiért rögtön beleszerettem. Könnyed, finom, nőies, egyszerre édes és elegáns.

Mint egy franciakrémes, imádom!

És amit sosem vennék fel

Forrás:
Vogue

A nadrág nálam már alapból kizáró ok, de hozzá ez az átlátszó felső melltartó nélkül?! Mégis ki akarna bimbit villantani az esküvőjén?”

esküvő trend pinterest

Házi limonádé, tollak és vadvirágok – így dekoráljátok a hippi esküvőtöket 2017-ben!

Fényfüzérek, álomfogók, vadvirágok. Tollak, csipke és színes szalagok. Tűsarkú cipellő helyett mezítlábas menyasszony. Minden, ami természet. Talán így jellemezhetnénk röviden a hippi esküvőket, amik 2017-ben nagyon népszerűek lesznek. Most elhoztam nektek azokat a bohém dekorelemeket, amikkel igazán különlegessé és hangulatossá varázsolhatjátok őket.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!