lány magány depresszió szőke kabát

3 + 1 ok, amiért áldás introvertáltnak lenni

Egy introvertált embernek ugyanúgy megvannak a jó oldalai, mint az extrovertáltaknak. Miközben menekülnek az idegenek elől és kerülik a nyilvános, puccos eseményeket, számos pozitív tulajdonsággal is rendelkeznek.

Vannak, akik úgy gondolják, aki introvertált, az magába fordul, félénk, menekül a beszélgetések elől, és ki sem mozdul a négy fal közül. Bár ezek a dolgok mind igazak lehetnek az ilyen típusú személyiségekre, az éremnek most is, mint mindig, két oldala van. 

Forrás:
Pexels
  1. Az introvertáltak kisebb eséllyel mennek bele olyan szituációkba, melyek kockázatos viselkedést igényelnek. Ennek például olyan előnyei lehetnek, mint az, hogy ők ritkán okoznak közúti balesetet önhibából, mert sokkal óvatosabbak.
     
  2. Kerülik a túl izgalmas szituációkat, egyáltalán nem hedonisták, nem szeretnek kimaradni a munkahelyükről, nehogy emiatt kellemetlen szituációba kerüljenek. Pont ezért egy buliban sem isszák le magukat a sárga földig, és időben hazatérnek, hogy másnap rendesen tudjanak kelni.
     
  3. Sok időt fordítanak magukra, szeretik az egyedüllétet, ilyenkor pedig ott áll a lehetőség előttük, hogy fejlesszék magukat valamiben, legyen az valamilyen kreatív technika vagy idegen nyelv.
     
  4. Sokkal kitartóbbak extrovertált társaiknál, így például tanulásban, vagy olyan feladatokban, melyek kitartást és erőfeszítést igényelnek, az introvertáltak jobban jeleskednek.