Egyéb kategória

Szomorú valóság: az Egyesült Királyságban sok nő zoknit használ menstruáció idején

Megdöbbentő: az Egyesült Királyság szegényebb részein a nők tampon és intimbetét helyett zoknit használnak menstruáció idején, mivel nem engedhetitek meg maguknak a modern higiéniai termékeket. 

vous - 2017.03.20.
Szomorú valóság: az Egyesült Királyságban sok nő zoknit használ menstruáció idején

A szomorú valóságra a The Guardian hivta fel a figyelmet, miszerint az Egyesült Királyság szegényebb területein a tanárok hagynak higiéniai termékeket a lányoknak, bár ez nem megoldás. A lányok gyakran hiányoznak az iskolából menstruációjuk idején, mivel nem engedhetik meg maguknak, hogy tampont vagy intimbetétet vásároljanak. 

Zoknit használnak!

hajléktalan

„Nemcsak szörnyű, de undorító is” – ilyen hajléktalanként menstruálni

Bizonyára ti is gondolkoztatok már azon, hogy az utcán élő emberek hogyan oldják meg a mindennapi higiéniát. Nos, sajnos nehézkesen. Ez pedig egy hajléktalan nőre hatványozottan igaz. 

A cikk ITT folytatódik.

Több jótékonysági szervezet felvette már a kapcsolatot az iskolákkal, hogy megoldást találjanak a problémára. Hayley Smith, a Flow nevű szervezet alapítója, akik nagyrészt a hajléktalan nőket segítik, nyilatkozott a lapnak:

A fiatal lányok kénytelenek toalettpapírt vagy zsebkendőt tömni a fehérneműjükbe, hogy megakadályozzák a vérzést, így tudnak csak iskolába járni

– mondja, s hozzáteszi: ez elfogadhatatlan a 21. században. Jelenleg azon dolgoznak, hogy ez a probléma megoldásra találjon, a legkézenfekvőbb megoldásnak azt tartja, hogy adományozási pontokat hoznak létre, ahol az emberek tisztasági termékeket vihetnek.

Ha ti is szívesen segítenétek, akkor keressétek fel a Pro Domo Éjjeli menedékhely oldalát, vagy adományozzatok a Fedél Nélkül szervezetnek. 

Ajánlott cikkek