Egyéb kategória

A fukszia és a rózsaszín trónfosztása? – megmutatjuk a tavaszi sminktrendeket

Végre a bőrünkön is érezhetjük a tavaszt, így sorra kerülnek elő a gardróbból a színesebb darabok. Vajon a neszesszerünkben mik lesznek az idei év must-have kozmetikumai? 

vous - 2017.03.23.
A fukszia és a rózsaszín trónfosztása? – megmutatjuk a tavaszi sminktrendeket

Ilyenkor tavasszal a sminkelési rutinunkra is ráfér egy „nagytakarítás”. Elrakjuk a sötét árnyalatokat és elővesszük a púderszíneket, de vajon ez tényleg törvényszerű? Sárkány Márti, a MOM Park Douglas senior make up-artistja segít eligazodni a szezon legmenőbb irányzatai között. 

„Ezúttal nincs egyetlen domináns korszak, amihez nyúltak a sminkesek, de megfigyelhető, hogy minden évtizedből visszaköszönnek a legjellegzetesebb stílusjegyek” – kezdte a szakember.

A húszas évek füstös szemeit, az ötvenes évek vörös ajkait, a hetvenes évek bronzosítós arcformázását, vagy épp a nyolcvanas évek színes szemfestéseit egytől egyig felvonultatják az idei trendek.

Főszerepben a rózsaszín

A divatban óriási reneszánszát éli a rózsaszín, a fast fashion üzletek kínálatában minden megtalálható a púderesebb árnyalatoktól egészen a vadabb pinkes tónusokig. Sokan az érzékiséggel, míg mások a kislányos bájjal párosítják ezt a színt, így nem véletlen, hogy a sminkek terén is örök kedvenc.

„Idén nem várható trónharc a színek között, ugyanis két eltérő irányzat jelentkezik egyszerre: a rózsaszín árnyalatai a letisztult, természetes nude vonalban köszönnek vissza, míg a pirosas, kissé fuksziába hajló rúzsok és a kontrasztos, erőteljes sminkek is töretlen sikernek örvendhetnek a szezonban” – tette hozzá Márti. 

„Kaptam egy üzenetet, egy férfitól, hajnali kettőkor” – megnéztem, hogy teljesít az Insta-smink élesben molnár viola

„Kaptam egy üzenetet, egy férfitól, hajnali kettőkor” – megnéztem, hogy teljesít az Insta-smink élesben 

Pár nappal ezelőtt kipróbáltam, hogy néz ki egy Instagram-smink a való életben, és megírtam róla a tapasztalataimat. Aztán egy hirtelen jött ötlettől vezérelve az erről készült képeket közzétettem az Insta-profilomon, hogy megnézzem, történik-e bármi a hatásukra.

Történt.

Napsütötte, meleg árnyalatok

Jó hír azoknak, akik idegenkednek a rózsás színektől, hogy a nappali sminkek terén idén a narancs és a barack árnyalatai azok a tónusok, amelyeket játszi könnyedséggel beépíthetünk a mindennapokba.  

Nem kell hozzá más, mint felvinni egy kis bronzos-barnás árnyalatot a szem köré, az arccsontra egy kevés barackos-narancsos pirosítót, ami kifejezetten üdévé varázsolja az arcot, és az ajkakra egy fényesebb, narancsosabb, de éppen csak pigmentált rúzst vagy szájfényt.

Ezeknek a segítségével egy visszafogott, mégis friss, nyárias hatást érhetünk el” – tanácsolta.

A bevállalós alkalmi smink

Estére persze jöhetnek az extrémebb megoldások, a partikon ezúttal a metálfények helyett a csillámporé lesz a főszerep. „Számos divatanyagból visszaköszönnek a glitteres ajkak, ugyanakkor ez csak azoknak ajánlott, akik szeretnek feltűnést kelteni. Ez a smink szó szerint csillámlik, ugyanis a szájfénybe glittereket tapasztanak.”

A divatmagazinok fotóin a glitter-ajkak jellemzően halántékig felívelő pirosítóval tűnnek fel. „Ez a felviteli technika kifejezetten erős tendenciaként jelentkezik idén, azonban formabontó, extrém hatása miatt még képlékeny a sikerútja. Az is elképzelhető, hogy csak tiszavirág életű lesz” – zárta le a sminkmester. 

A szegény ember Kylie Jennerje: megnéztem, milyen egy Insta-smink a való életben

A szegény ember Kylie Jennerje: megnéztem, milyen egy Insta-smink a való életben

Aki használja az Instagramot, biztos találkozott már egy bizonyos sminkelési móddal, amit nehéz egyetlen szóval leírni. Hatalmas trendről beszélünk, nők tömegei igyekeznek leutánozni a tutorialokban látható lépéseket. Én is megpróbálkoztam vele, hogy megnézzem, mi történik az arcommal – na meg hogy körbejárjam kicsit a jelenséget.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek